Cu pepite | VIDEO

Ingrediente: 200 g unt (82%), 60 g zahăr tos, 80 ml lapte condensat cremă, 200 g făină, ¼ linguriță praf de copt, un vârf de sare, 100 g pepite de ciocolată

Preparare: se amestecă cu mixerul la viteză mare untul (la temperatura camerei) și zahărul tos până devin spumă. Se adaugă și laptele condensat și se amestecă. Apoi se adaugă făina, cernută și amestecată cu praful de copt si sarea. La final se încorporează și pepitele de ciocolată. Se încinge cuptorul la 160°C și se pregătesc două tăvi mari  (de aragaz) cu hârtie de copt. Se pune câte o linguriță cu vârf de aluat, sub forma de bilă, în tăvile pregătite, lăsând 4-5 cm între biscuiți. Se coc 8-10 minute, sau până sunt ușor rumeniți pe margini. Chiar dacă sunt moi când se scot din cuptor, se întăresc pe măsură ce se răcesc.

biscuiți cu nutella

biscuiți cu nutella

Cu nutella

Ingrediente: (pt.14 biscuiți), 125 g făină, 2 ouă, 80 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 75 g nutella, o linguriță praf de copt

Fiul, fiica și ginerele vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău fac afaceri cu statul, iar contractele sunt verificate tot de membri ai PSD
Recomandări
Fiul, fiica și ginerele vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău fac afaceri cu statul, iar contractele sunt verificate tot de membri ai PSD

Preparare: se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă untul topit și răcit și apoi cacaoa, nutella, făina și la sfârșit praful de copt cernut printr-o sita deasă. Aluatul biscuiților va fi destul de moale, dar după ce stă la frigider se va întări. După 30 de minute se scoate aluatul din frigider și se formează biluțe cât o nucă mare. Trebuie făcute repede, fiindcă, în contact cu căldura mâinilor tinde să devină lipicios. Se pun biluțele în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se introduce din nou tava în frigider. Se coc biscuiții cu nutella în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. Când crapă la suprafață, se scot din cuptor și se așază cu grijă pe un grătar să se răcaescă.

biscuiți vienezi

biscuiți vienezi

Vienezi

Ingrediente: 170 g unt, 70 g zahăr pudră, 20 g cacao, 1 albuș, 185 g făină

Preparare: se amestecă untul moale cu zahărul pudră și cacaoa. Apoi se adaugă albușul și se amestecă bine. Se adaugă și făina și se amestecă până când devine o pastă omogenă. Cu ajutorul un poș se formează fursecuri cu gaură la mijloc pe o foaie de copt. Se coc timp de 20 de minute la 180°C.

 

 

Are case peste tot în lume, însă un singur loc rămâne în sufletul ei și nu e în România. Incredibil unde vrea să se retragă
PARTENERI - GSP.RO
Are case peste tot în lume, însă un singur loc rămâne în sufletul ei și nu e în România. Incredibil unde vrea să se retragă
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
PARTENERI - PLAYTECH
WOW! Cum face Gigi Becali amor cu soția lui. SECRETUL lui s-a aflat: ce e musai să facă înainte
Horoscop 25 octombrie 2020. Vărsătorii sunt în formă și se vede, mai ales când vin cu tot felul de propuneri
HOROSCOP
Horoscop 25 octombrie 2020. Vărsătorii sunt în formă și se vede, mai ales când vin cu tot felul de propuneri
Cum a ajuns Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei, să fie băgat după gratii din cauza interlopilor. „Asta îi dorim: vată în nas şi pantofi de lac„. DETALII ŞOCANTE
Știrileprotv.ro
Cum a ajuns Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei, să fie băgat după gratii din cauza interlopilor. „Asta îi dorim: vată în nas şi pantofi de lac„. DETALII ŞOCANTE
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou dezastru: "O perioadă întunecată". Ce se poate întâmpla în 2021
Telekomsport
Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou dezastru: "O perioadă întunecată". Ce se poate întâmpla în 2021