Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > BREXIT / Mesajul transmis de Theresa May înaintea moțiunii de cenzură: „Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie”

BREXIT / Mesajul transmis de Theresa May înaintea moțiunii de cenzură: „Părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie”

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la data stabilită, adică 29 martie și spune că UE va lua în considerare prelungirea termenului pentru Brexit, doar dacă va primi un plan alternativ credibil.

Înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de laburiști împoriva guvernului, Theresa May a susținut un discurs în Camera Comunelor, spunând că Marea Britanie va ieși la data stabilită din UE, deoarece Bruxellesul va lua în considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai dacă există un plan alternativ de ieşire credibil. ”Politica guvernului este aceea că părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie. Dar UE va extinde articolul 50 numai dacă în realitate este clar că există un plan care să se îndrepte către convenirea unui acord”, a declarat May în parlamentul britanic.

May le-a cerut parlamentarilor să voteze împotriva moțiunii de cezură, spunând că dacă va rămâne în funcție va putea găsi o cale către Brexit. Ea a invocat, încă odată, faptul că cel mai rău lucru pe care Marea Britanie l-ar putea face acum este convocarea de alegeri naţionale, ceea ce ar însemna amânarea Brexit-ului. ”Cred că alegerile sunt cel mai rău lucru pe care l-am putea face, ele ar adânci divizarea atunci când avem nevoie de unitate, ar aduce haos când avem nevoie de certitudine şi ar duce la amânări când trebuie să avansăm”, a transmis May în Camera Comunelor.

De cealată parte, Jeremy Corbyn, liderul PArtidului Laburist, a numit guvernul Theresei May ‘un zombie”. „Dacă un guvern nu îşi poate trece legile prin parlament, el trebuie să se adreseze ţării pentru un nou mandat. Nu există niciun dubiu că acesta este, într-adevăr, un guvern zombi”, a spus Corbyn, scrie Agerpres.

Parlamentul britanic a respins, marți seară, acordul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”, fiind cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii. Presa britanică a scris ulterior că mai mulți miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, într-o conferinţă telefonică, că se pregătește o moţiune pentru a amâna procesul legat de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona privind ieşirea din Uniunea Europeană.


Citește și:

Patroana de 13 milioane are off-shore în Seychelles! Libertatea continuă seria dezvăluirilor despre persoana care administrează firma ce va anvelopa blocurile din sectorul 5 al Capitalei