MENIU CAUTĂ
22 Feb. 2018 18:50 , de Delia Chilianu

O porțiune din Șoseaua Virtuții va purta numele istoricului Neagu Djuvara

Distribuie

Consilierii generali au votat în ședința de astăzi ca segmentul din Șoseaua Virtuții cuprins între Calea Crângași și Râul Dâmbovița, din sectorul 6, să poarte numele de Șoseaua Neagu Djuvara.

Neagu Djuvara a fost unul dintre primii istorici care au reușit să apropie tinerii de istoria neideologizată, oferindu-le modele reale, nu confecționate în laboratoarele politicii. Li s-a adresat în mod sincer, aducând după momentul decembrie 1989 istoria la statutul pe care îl merita, eliberând-o de rolul de instrument de propagandă. În contextul sărbătorii Centenarului, oameni ca Neagu Djuvara care au iubit România, chiar și din exil și și-au închinat existența pentru a-i scrie istoria, ar trebui prețuiți și omagiați', spune Sorin Mărgărit, consilier PNL și inițiatorul proiectului.

Propunerea vina ca urmare a omagiului adus marelui istoric, diplomat, folosof, jurnalist și romancier român, Neagu Djuvara (n. 18 august 1926, București- d.25 ianuarie 2018, București), susținător al cercetărilor referitoare la istoria românilor, preocupat, în special de filisofia istoriei. Memoria unui astfel de om, a cărui iubire de-o viață a fost istoria, trebuie menținută vie, pentru a inspira generațiile viitoare', se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani.

CITEȘTE ȘI:

Tudorel Toader prezintă raportul despre DNA. Ce se întâmplă cu Laura Codruța Kovesi

Dragnea anunță ce așteptări are de la Tudorel Toader: Să nu se facă de râs!

Loading...
Comentarii