Mergi direct la conținut »
Imagini revoltătoare! Cadavrul unui urs împușcat cu aviz a fost batjocorit: legat cu frânghii, târât și stropit cu bere. Reacția ministrului Mediului: „Este inadmisibil!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Imagini revoltătoare! Cadavrul unui urs împușcat cu aviz a fost batjocorit: legat cu frânghii, târât și stropit cu bere. Reacția ministrului Mediului: „Este inadmisibil!”

Imagini revoltătoare! Cadavrul unui urs împușcat cu aviz a fost batjocorit: legat cu frânghii, târât și stropit cu bere. Reacția ministrului Mediului: „Este inadmisibil!”

Imaginile cu cadavrul unui urs de peste 400 de kg târât și batjocorit de primarul unei comune buzoiene și de cei care au venit să-l recolteze au șocat, prin cruzimea lor, o țară întreagă. Înregistrările au ajuns și la ministrul Mediului, care a anunțat că vor fi făcute anchete, iar cei găsiți vinovați vor fi pedepsiți. 

De Cristina Sterian,

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat pe Facebook că o echipă de la Garda Națională de Mediu va descinde vineri la Buzău, la Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului şi la Garda de Mediu, pentru a afla în ce condiții a fost împușcat ursul de la Colți, al cărui cadavru a fost batjocorit apoi de primarul comunei și de cei care au ajuns la recoltarea lui.

„Este inadmisibil!!! La prima oră a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris pe Facebook Graţiela Gavrilescu.

Atenție! Urmează imagini cu puternic impact emoținal!

Revolta ministrului vine după ce joi în spațiul public au început să circule filmulețe în care primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, apare alături de câțiva bărbati, probabil vânători și localnici, care se bucură că au ucis ursul care teroriza zona de munte a județului Buzău. Bărbații se pozează ori filmează cadavrul, îl leagă cu frânghii, îl târâsc, fac fotografii asemenea unui trofeu de vânătoare. Într-o altă filmare, primarul stropește cu bere cadavrul, spunând că după cât a mâncat din gospodăriile oamenilor, ursul trebuie să și bea.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

„Așa pățește cine face ca el. El să se ducă la mănânce fructe și căprioare din pădure, nu din curțile oamenilor. Câte nopți nedormite am avut din cauza lui, îmi pare rău de el, dar așa îi trebuie”, mai spune primarul comunei în timp ce toarnă bere pe cadavrul ursului.

Ursul, împușcat cu autorizație de la Ministerul Mediului

Gestul primarului şi al localnicilor a fost aspru criticat de reprezentanţii organizațiilor care se ocupă de protecția animalelor și mediului și care spun că tot ce au făcut alesul și oamenii lui este o barbarie, o cruzime fără margini. De altfel, și pe rețelele de socializare, taberele s-au împărțit: unii condamnă gestul primarului, alții se bucură că ursul a fost ucis pentru că îi teroriza de mai multă vreme pe localnicii din zona de munte a Buzăului.

Oamenii din Colți spun că ursul împușcat, cu autorizație de la Ministerul Mediului, îi chinuie din 2015. Fiara cobora din pădure după hrană, intra în grajduri și cotețe, unde distrugea totul și omora animalele domestice, crescute de gospodari pentru consumul propriu.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă

„În acest moment avem o echipă de la Comisariatul General al Gărzii Nationale de Mediu care e în drum spre Buzău și care va verifica modul în care autorizația de mediu pentru recoltarea exemplarului a fost pusă în aplicare. Adică, beneficiarii autorizației, în speță fondul de vânătoare și Primăria, vor fi verificate cum au pus în aplicare prevederile din această autorizație.

Un alt control va fi demarat tot astăzi de Corpul de Control al ministrului care se va deplasa la Agenția pentru protecția mediului și la Comisariatul Județean al Gărzii de mediu și care va verifica cum colegii noștri și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Pe elemente de cruzime împotriva animalelor, lucrurile  sunt în autoritatea Poliției, iar Garda Națională de Mediu va cere sprijinul poliției pentru a realiza acest control împreună”, a declarat Mihai Drăgan, purtător de cuvânt al Ministerului Mediului.

În cursul acestei zile, reprezentanții Prefecturii Buzău vor organiza o conferință de presă în care vor da explicații despre ce s-a întâmplat la Colți conducerea Gărzii Județene de Mediu, a Agenției de Protecția Mediului și va fi prezent și primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu.


Citește și:

Prefectul județului Buzău dezaprobă gestul primarului care a turnat bere pe cadavrul unui urs, dar nu îl sancționează: „E modul dânsului de a se comporta”

 
 
Close
Închide