În iulie, economista de la Gonville and Caius din cadrul Cambrigde, a primit atât laude cât și critici după ce a postat online un clip privind inegalitățile din domeniul în care activează. De asemenea, în urmă cu doi ani, s-a confruntat cu aceleași reacții după ce în urma referendumului pentru Brexit a urcat pe scenă goală.

Prelegerea ținută de academician la Cambridge Junction s-a intitulat ”Brexit: Adevărul gol goluț”, iar pe parcursul dicției, Bateman și-a îndepărtat rând pe rând fiecare obiect vestimentar pe care îl purta. Ea și-a început discursul spunând: „Brexitul se va întâmpla peste trupul meu gol”.

Economista și-a justificat decizia de a ține prelegerea goală spunând că „Arta are puterea de a merge dincolo de ceea ce poate oferi scrierea academică”.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a discuțiilor s-a axat pe analiza substanțială Brexit, mai degrabă decât pe metoda de prezentare. Ea a enumerat avantajele și contribuțiile pozitive ale imigranților din UE, a vorbit despre dezavantajele îndepărtării de cel mai avansat bloc de comerț liber din lume.

Când prelegerea s-a terminat, mai multe persoane aflate în public au urcat pe scenă și au semnat pe corpul ei o petiție deschisă împotriva Brexitului.


Citește și: Dezbateri aprinse în Parlamentul European, pe tema preşedinţiei României la Consiliul UE. Avertismentul liderului ALDE, Guy Verhofstadt, către Guvernul Dăncilă