Maratonistul Polgar Levente Ioan va parcurge Camino de Santiago pentru a marca Centenarul Marii Uniri

Maratonistul Polgar Levente Ioan și un angajat al Ambasadei României în Spania vor parcurge 100 de kilometri într-o zi, pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Ambasada României de la Madrid a anunțat pe pagina oficială de Facebook că în acest week-end, cei doi români vor alerga 100 de kilometri de la Madrid la Segovia, purtând însemnele Centenarului Marii Uniri şi ale României.

”Parcurgerea pe jos a 100 de kilometri din Madrid până în Segovia, în decurs de o singură zi, este felul în care un membru al Ambasadei şi ultra-maratonistul român Polgar Levente Ioan vor sărbători pe 15 septembrie cei 100 de ani care au trecut de la Marea Unire.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, în Madrid va fi dat startul unei curse de alergare de 100 de kilometri, cu capătul în Segovia, care urmează traseul Camino de Santiago.

Printre sutele de participanţi se vor afla şi cei doi români, care vor parcurge întregul traseu purtând însemnele Centenarului Marii Uniri şi ale României, pentru a marca cu fiecare kilometru parcurs câte un an care a trecut de la Marea Unire din 1918”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Traseul celor doi va parcurge orașele Manzanares El Real, Mataelpino, Navacerrada, Cercedilla şi Segovia, iar românii care locuiesc aici îi pot saluta pe alergători.


Citește și: Capii celei mai mari rețele de trafic de heroină din București au fost prinși! Unul din ei și-a transformat restaurantul în depozit pentru droguri


Mai multe articole