Campionatul de Raliuri pentru vehicule istorice începe vineri în Ploiești. Iau startul mașini fabricate în anii `30

Campionatul de Raliuri pentru vehicule istorice începe vineri în Ploiești

Campionatul de Raliuri pentru vehicule istorice începe vineri în Ploiești. Autoturisme fabricate între anii 1938 și 1991 iau startul la prima etapă a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice – Old Cars Rally – Prahova 2018. Evenimentul are loc vineri și sâmbătă.

40 de echipaje formate din pilot și copilor vor concura cu „bătrânele doamne” în cadrul concursului. Startul va fi dat din centrul Ploieștiului, iar concurenții vor reveni în același loc sâmbătă după-amiază, a anunțat Primăria Ploiești într-un comunicat, conform Agerpres.ro.

„Competiţia Old Cars Rally – Prahova 2018, desfăşurată conform normelor internaţionale, este un eveniment sportiv de tip raliu de regularitate. Acest gen de evenimente se desfăşoară în etape, pe baza timpilor şi a vitezei medii impuse. Traseul este pe drumuri publice şi participanţii sunt obligaţi să respecte cadrul rutier în vigoare. Viteza medie pe etapă este specificată în Road book (maxim 50 km/h). În această competiţie sunt admise automobile istorice (peste 30 de ani de la fabricaţia automobilului respectiv) cu certificare de vehicule istorice. (…) Câştigătorii sunt cei care reuşesc cel mai apropiat timp de cel ideal (conform road book) certificat în Fişa de Arbitraj şi care au cele mai puţine penalizări. Departajarea concurenţilor cu acelaşi timp şi aceleaşi puncte de penalizare, se va face ţinând cont de vechimea maşinii (prioritate având maşina cu anul de fabricaţie cel mai mic)”, se arată în comunicatul Primăriei Ploiești.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Clubul Vehiculelor de Epocă.

Mașinile vechi și foarte vechi ar putea fi interzise în București până în anul 2021, conform unui proiect de hotârâre propus de consilierul general al PMP Lucian Iliescu, care ar urma să intre fie pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din aprilie, fie pe cea din luna mai.

Sursă foto: republikanews.ro


Citește și VIDEO/Cum arată aranjamentul floral de 5.000 de euro pentru o nuntă regală. Olandezul care l-a creat e fascinat de România


Mai multe articole