MENIU CAUTĂ
03 Oct. 2016 23:00

Cancerul l-a lăsat fără un picior | Să-l ajutăm pe Relu să redevină un băiețel normal

Distribuie

La doar trei anişori, Relu, un băieţel din comuna Siliştea, judeţul Constanţa, a trecut prin momente cumplite, greu de suportat chiar şi de un adult. La scurt timp după ce a fost diagnosticat cu cancer la picior, medicii le-au spus părinţilor că singura şansă de supravieţuire a micuţului este amputarea piciorului din şold. Pentru a avea o viaţă cât de cât normală, copilul are nevoie acum de o proteză.

În loc să bată mingea pe uliţă sau să se joace cu copiii de vârsta lui, micuţul Relu Gabriel Stroe, un puşti frumos şi extrem de vorbăreţ, şi-a petrecut ultima jumătate de an prin spitale. Şi asta pentru că ceea ce părea doar o vânătaie apărută în urma unei lovituri s-a dovedit a fi o boală cumplită. Anul trecut, prin luna decembrie, copilul a fost lovit cu o piatră în piciorul stâng. Vreo două săptămâni la rând a tot acuzat dureri, însă mama lui îi promitea că-i va trece. Când a văzut că nu se întâmplă deloc aşa şi că micuţul începe să şchiopăteze, femeia a decis să-l ducă la medic. Au mers la spitalul din Medgidia, unde singurul tratament pe care l-au primit a fost unul verbal. Copilul nu are nimic. Dacă îi puneţi o pungă de gheaţă pe locul respectiv, în câteva zile sigur îi trece' a fost sfatul pe care l-au primit din partea doctorului. Însă nu a fost deloc aşa. După alte câteva zile, văzând că durerea persistă, au decis să ceară o părere şi de la Spitalul Judeţean din Constanţa. Aici, li s-a recomandat un RMN pentru a se vedea care este cauza durerilor. Nu am putut să-i fac investigaţia… şi nu pentru că nu aş fi vrut, ci pentru că trebuia să plătesc 700 de lei, bani pe care nu-i aveam. Noi stăm pe întuneric sau la lumina lumânării, pentru că nu avem bani să plătim curentul electric. De unde să scot atâţia bani?… Am făcut stânga-mprejur şi am plecat acasă, nu înainte ca doctorii să mă sfătuiască să duc băiatul la Spitalul de copii Marie Curie, din Bucureşti', îşi aminteşte Petruţa, mama lui Relu.

relu

Şocul a venit după sărbători

Sărbătorile de iarnă şi le-au petrecut în suferinţă. Şi asta pentru că băiatul nu a scăpat nici o secundă de durerile chinuitoare. Pentru că nu a mai suportat să-şi vadă copilul aşa, după Anul Nou, femeia s-a urcat în tren şi a venit în Bucureşti, însoţită, evident, de Relu. Aici avea să afle, în urma unor investigaţii amănunţite făcute de medicii de la Marie Curie', că micuţul de trei ani şi jumătate are cancer. Şi nu orice tip de cancer, ci unul extrem de agresiv, care îi afectase toate venele din picior. Am încremenit când am aflat diagnosticul. Îmi treceau prin minte tot felul de gânduri şi mă întrebam cum oare o să-mi ajut copilul, conştientă fiind că noi nu avem nici un ban în buzunar. Şi de parcă nu era suficient, doctorii m-au informat că dacă nu sunt de acord să-i amputeze piciorul, în maximum o lună, băiatul moare', îşi aminteşte femeia de 30 de ani.

Are nevoie de proteză

A început imediat tratamentul cu citostatice, pentru că boala îi afectase atât stomacul, cât şi piciorul drept. După doar patru cure de chimioterapie, puştiului i-a fost amputat picioruşul. Nu a ştiut nimic până în clipa în care s-a trezit din anestezie. Când şi-a dat seama că îi lipseşte ceva, au început să curgă întrebările. Şi acum, la şase luni de la operaţie, Relu ştie că din cauza unei bubiţe, picioruşul lui a fost luat de Doamne – Doamne, iar atunci când se va vindeca, îi va fi înapoiat', povesteşte Petruţa. Şi nu trece zi în care micuţul să nu întrebe: «Mami, oare îmi primesc astăzi piciorul? » Pentru a putea avea o viaţă cât de cât normală, băieţelul are nevoie de o proteză care să-i înlocuiască picioruşul amputat. Potrivit dr. Ştefan Gavriliu, unul dintre chirurgii din echipa care l-a operat pe Relu, respectiva proteză va trebui înlocuită o dată la doi ani, până când băiatul se va opri din creştere. Numai pentru prima dintre acestea, micuţul are nevoie de 15.000 de lei.

Cum poţi ajuta

Donează 2 euro* la 8828
Donează în conturile Fundaţiei Ringier
RO 29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – LEI
RO 02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO , deschise la Raiffeisen Bank

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii