Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Mama celor trei copii găsiți morți și aruncați într-un pod din Bistrița a fost arestată

UPDATE: Mama celor trei copii găsiți morți și aruncați într-un pod din Bistrița a fost arestată

Medicii legiști din Bistrița sunt la un pas de a stabili când au murit bebelușii găsiți în podul unui bloc din Bistrița-Bârgăului. Primele date arată că micuții s-ar fi stins în urmă cu trei până la nouă ani.

UPDATE 22 aprilie, 12:35: Monica Lina Crăciun, femeia din Bistrița-Bîrgăului acuzată că și-a omorât bebelușii, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea este bănuită că a omorât trei nou-născuți, pe care i-a ascuns în niște saci în podul blocului, unde locuia tatăl și fiul său major, scrie Bistriteanul.ro.

UPDATE 21 aprilie, 13.00: Mama celor trei copii găsiți morți și aruncați într-un pod din Bistrița în urmă cu o lună, a fost reținută aseară. Femeia a fost audiată azi-noapte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și urmează să fie dusă astăzi pentru a se cere un mandat de arestare pe numele său, notează antena3.ro. Aceasta este anchetată de omor calificat.

UPDATE: Mai mulţi criminaliști şi polițiști, sub coordonarea procurorilor efectuează la această oră două percheziții în Bistrița-Bârgăului, în două apartamente în care ar fi locuit femeia bănuită că și-ar fi ucis și abandonat micuții în podul blocului. Criminaliștii sosiți la fața locului au prelevat numeroase probe, în apartamentul în care a locuit femeia suspectată de localnici și autorități fiind găsite obiecte de lenjerie pătate de sânge.

Surse din cadrul Serviciului de Medicină Legală, citate de Mediafax.ro, susțin că două dintre trupurile bebelușilor ar avea peste șapte ani vechime. Sunt complet scheletizate, iar, conform studiilor, trupurile se scheletizează complet după șapte ani.

Al treilea trup găsit în podul blocului prezenta urme de mumificare. De aceea, legiștii cred că acesta ar avea peste trei ani vechime.  Totodată, specialiștii au stabilit că cei trei copii au fost născuți în ani diferiți, iar toți au fost uciși imediat după naștere.

În urma rezultatelor necropsiei, nu s-a putut stabili deocamdată dacă bebelușii erau frați și nici sexul copiilor. Medicii legiști au prelevat mostre ADN pe care vor să le trimită la Institutul Medico-Legal. Aceștia urmează să realizeze și expertiza antropologică pentru a stabili ce sex au bebelușii găsiți morți.

Între timp, procurorii din Bistrița au deschis un dosar penal pentru omor.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a deschis un dosar penal cu autor necunoscut, fiind făcute cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de omor, dosar în care se fac cercetări, cauza decesului fiind în curs de stabilire” a declarat Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru sursa citată.

Pruncii au fost abandonați imediat după naștere

Polițiștii i-au audiat pe toți vecinii din bloc, dar nu au reușit să dea de urma presupusei criminale. Anchetatorii susțin că ar exista un cerc de suspecți.

Oamenii cred că ar fi vorba despre o femeie care locuia în apropierea blocului, în care au fost găsiți bebelușii. Ea ar avea mai mulți copii din mai multe căsătorii și este plecată de mai mulți ani în străinătate.

În stare de șoc, locatarii blocului susțin că în imobil nu a locuit în ultimii ani vreo femeie gravidă. Din primele indicii, anchetatorii cred că cel puțin unul dintre locatari ar fi complice cu mama criminală. Motivul: accesul în podul blocului este dificil și se face pe o scară din lemn. În acest condiții, este greu de crezut că o mamă aflat în travaliu sau cu un sac în spate ar fi putut să urce în pod, fără ca nimeni să nu audă nimic.