Carmen Tănase este adepta combinaţiilor mai puţin obişnuite de arome şi ingrediente. De aceea, preferatele sale sunt preparatele specifice bucătăriei asiatice. “Îmi plac combinaţiile inedite, precum raţă cu portocale, saramură de pui, dar din când în când îmi este poftă şi de clasicele combinaţii: mici cu cartofi prăjiţi sau mămăligă cu brânză de burduf, kaiser şi ou”. Pentru că mâncărurile clasice care se fac după anumite reţete nu îi sunt pe plac, atunci când găteşte, actriţa îşi pune imaginaţia la contribuţie.
“Nu ştiu nici o reţetă. Toate mâncărurile le fac din imaginaţie. Preferatele mele sunt sarmale cu creveţi în foi de alge, în loc de varză. Creveţii mărunţiţi se împăturesc în alge şi se fierb în tigaie wok, într- un sos făcut din vin alb, soia, ulei de susan, suc de lămâie şi puţin zahăr brun. Sunt delicioase!”, mărturiseşte actriţa din “Regina”.
I s-a făcut rău de la o scrumbie
Carmen Tănase ştie exact ce produse îi fac rău. Pe unele se încăpăţânează să le consume, pe altele le evită sau le înlocuieşte cu alte alimente. De exemplu, deşi ştie că usturoiul îi face rău, actriţa nu se poate abţine de la un mujdei delicios. “Ştiu că, pe lângă usturoi, şi de la grăsimi mi se face rău. Iar de la o scrumbie, odată mi s-a aplecat de-a binelea, dar asta nu înseamnă că nu voi mai gusta peşte… În schimb, nu voi mai mânca toată viaţa scrumbie”, mărturiseşte actriţa.