Mergi direct la conținut »
UPDATE. Cătălin Ivan a mers la sediul central al PSD, pentru a dovedi că este încă membru PSD: Îl dau în judecată pe Dragnea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Cătălin Ivan a mers la sediul central al PSD, pentru a dovedi că este încă membru PSD: Îl dau în judecată pe Dragnea

UPDATE. Cătălin Ivan a mers la sediul central al PSD, pentru a dovedi că este încă membru PSD: Îl dau în judecată pe Dragnea

Europarlamentarul Catalin Ivan a mers, luni , a sediul central al PSD, cu mai multe documente, pentru a demonstra că este membru de partid. Reacția acestuia a venit după ce filiala PSD Iasi a transmis că acesta nu mai face parte din organizația județeană și că a fost exclus de mult timp din partid. Eurodeputatul a anunțat că îl dă în judecată pe Liviu Dragnea, pentru că, prin declarațiile făcute, i-a afectat ”imaginea şi activitatea în Parlamentul European”. UPDATE ora 11.20 "Am încercat toate posibilităţile, am mers pe cale statutară, am trimis solicitări, n-am primit răspuns. Tot timpul vin lideri, spun în spaţiul public că eu n-aş fi membru, dar nu prezintă niciun document. În acest moment nu există altă soluţie pentru a închide acest subiect odată pentru totdeauna, decât să merg în instanţă. Am pregătit toate documentele, am vorbit cu avocaţii şi vom obţine o decizie în instanţă, astfel încât să înţeleagă şi Liviu Dragnea, şi toată lumea că nu te poţi juca cu declaraţiile publice", a declarat Cătălin Ivan în faţa sediului PSD. El a mai precizat că, prin declaraţiile făcute de liderii PSD, i-a fost afectată imaginea şi activitatea în Parlamentul European. "Eu cred că e un ultim gest pe care pot să-l fac pentru ca această minciună, deja care se rostogoleşte (...), să fie închisă odată pentru totdeauna. Deocamdată mă îndrept împotriva lui Liviu Dragnea, dar, sigur, las o listă deschisă pentru toţi cei care vor mai face astfel de declaraţii", a mai spus europarlamentarul. Neacșu: Nu ştiu unde şi în ce condiţii a plătit Cătălin Ivan cotizaţia. Dacă nu eşti membru PSD, nu poţi plăti cotizaţie! Secretarul general al PSD, Marian Neacșu a declarat că europarlamentarul a trimis la sediu mai multe documente, care vor fi analizate de partid. El l-a acuzat pe Cătălin Ivan că are un ”demers jurnalistic”. ”Am luat notă de faptul că azi domnul Ivan desfăşoară aici la poarta partidului un demers jurnalistic şi că a trimis un set de documente la sediul partidului, documente pe care le vom analiza Aşa cum a susţinut preşedintele PSD Iaşi, domnul Ivan nu ar fi membru la acea organizaţie. Preşedintele PSD Sector 1 susţine de asemenea că Ivan nu e membru la acea organizaţie. În funcţie de documentele depuse azi la sediul partidului, coroborate cu documentele care se află la cele două organizaţii deja amintite, vom face analiza şi vom da un răspuns. Nu ştiu unde şi în ce condiţii a plătit Ivan cotizaţia. Dacă nu eşti membru nu poţi plăti cotizaţie”, a spus reprezentantul conducerii PSD.  ''Pentru ca nu poţi fi social democrat dacă eşti în dezacord cu Liviu Dragnea, pentru că eşti tradător dacă îţi exprimi punctul de vedere, a fost inventat cuvântul apartidic” Duminică, acesta a scris o postare pe Facebook în care a anunțat că îşi asumă ''cu optimism şi determinare statutul de social democrat ”apartidic''.

De Valentina Postelnicu,

”Pentru ca nu poţi fi social democrat dacă eşti în dezacord cu Liviu Dragnea, pentru că eşti tradător dacă îţi exprimi punctul de vedere, sorosist dacă nu-i urăşti cu toată fiinţa ta pe cei care ies în stradă, securist dacă spui că cei care au furat trebuie să ajungă la închisoare şi averile obţinute ilegal trebuie confiscate, a fost inventat cuvântul ‘apartidic’. Pentru că am intrat în PSD pentru valorile de stânga în care cred şi ar fi total greşit să plec din cauza unor pedişti şi peremişti, pentru că în cele paisprezece campanii electorale mi-am câştigat dreptul de a spune ce cred, mai ales atunci când partidul merge într-o direcţie greşită, pentru că, la nivel european, când socialiştii europeni au avut de ales între Dragnea şi mine, au decis de fiecare dată în favoarea mea, îmi asum cu optimism şi determinare statutul de social democrat ‘apartidic”’, a scris  europarlamentarul.

PSD Iași: Dânsul nu mai face parte din organizaţia PSD Iaşi, fiind exclus de multă vreme

Vineri, organizaţia PSD Iaşi a anunţat printr-un comunicat că se dezice categoric de declaraţiile din ultima perioadă ale europarlamentarului „apartidic” Cătălin Ivan, considerând că acesta se agaţă în continuare şi de PSD şi de funcţia de europarlamentar.

„Reamintim opiniei publice din România că dânsul nu mai face parte din organizaţia PSD Iaşi, fiind exclus de multă vreme. Astfel, nicio alegaţie emisă de acesta nu reprezintă punctul de vedere al PSD Iaşi. Intenţiile sale sunt cum nu se poate mai clare şi urmăresc un singur lucru: dezbinarea partidului care în acest moment asigură guvernarea României. PSD Iaşi îi solicită public domnului Cătălin Ivan să demisioneze din funcţia de europarlamentar, întrucât, deşi a fost ales pe listele partidului, în acest moment se reprezintă numai pe sine şi ia poziţii publice împotriva partidului care i-a asigurat o carieră politică, nemaifiind un exponent al politicii social-democrate nici în România, nici în Europa”, se arată într-un comunicat de presă semnat de PSD Iaşi transmis vineri AGERPRES.

În acelaşi comunicat se menţionează că „prin eliberarea din funcţia de europarlamentar, domnul Ivan va avea şansa proprie să se repoziţioneze din punct de vedere politic şi profesional şi să-şi construiască propriile proiecte, dar fără nicio legătură cu PSD Iaşi”.

Citește și: Numărul cutremurelor devastatoare va crește în 2018 din cauza încetinirii vitezei de rotaţie a Pământului

Close
Închide
  Close