„Persoanele controversate, care au idei ciudate despre vaccin, au avut un acces mai limitat în Franța decât în România la emisiuni în prime-time”, explica medicul Radu Lupescu succesul campaniei de vaccinare din Franța. 

Autoritățile române, prin vocea unor persoane precum Raed Arafat, Valeriu Gheorghiță și Florin Cîțu, au pus rata scăzută a vaccinării și, implicit, numărul mare de îmbolnăviri și morți pe seama dezinformărilor apărute în mass-media. 

Nicolaie Bălașa-Sorescu, vicepreședintele CNA, instituție abilitată să reglementeze ce se întâmplă pe micile ecrane, a declarat pentru Libertatea că i-a atenționat pe radiodifuzori să informeze corect și obiectiv publicul pe subiectul COVID-19. 

Anul acesta, CNA a dat 23 de amenzi și 13 somații publice pentru derapajele televizate privind vaccinarea și pandemia. Nașul TV, România TV și Antena 3 au primit cele mai multe și cele mai mari amenzi de la CNA pentru dezinformare, potrivit informațiilor Libertatea.

  • Cuantumul amenzilor s-a ridicat la 490.000 de lei, echivalentul a 98.985 de euro. Cea mai mare amendă, respectiv 100.000 de lei, a fost dată postului Nașul TV. 
  • Pentru 294 de sesizări primite în perioada 6 octombrie-4 noiembrie 2021, rapoartele de monitorizare n-au fost încă finalizate.
  • Timp de trei luni, Consiliul nu și-a putut desfășura ședințele, întrucât Parlamentul n-a făcut numirile pentru posturile de membru rămase libere.
  • Între 2020 și 2021, CNA a primit 784 de plângeri de la telespectatori privind subiectul pandemiei: 402, în 2020 și 382, în 2021. Dintre acestea, forul a soluționat 490. 

Nașul TV, conspirații cu Bill Gates și vaccinuri care ucid copii

Câte amenzi a dat CNA în 2021 pentru mesajele antivacciniste de pe Nașul TV, Antena 3 și România TV
Radu Moraru

Nașul TV, post patronat de Radu Moraru, a primit cele mai multe amenzi, respectiv opt, și două somații de la CNA pentru mesajele antivacciniste şi conspiraţioniste promovate în emisiuni. În total, televiziunea a fost amendată cu 285.000 de lei, adică 57.573 de euro. 

Joi, CNA a dat cea mai mare amendă postului, de 100.000 de lei, pentru dezinformare pe subiectul pandemiei. Printre titlurile afișate pe ecran: „Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, dați afară din sistem!”, „De ce credeți că se fac vaccinuri fără testări înainte?”.

La stabilirea cuantumului sancțiunii, membrii Consiliului au ținut cont de gravitatea faptei și de efectele acesteia, precum și de sancțiunile primite anterior pe o perioadă de un an și de modul în care postul Nașul TV s-a raportat la acestea, se arată în decizia CNA.

A doua cea mai mare amendă primită de Nașul TV, de 60.000 de lei, a fost dată pentru mai multe emisiuni în care s-a pus semnul egal între vaccinare și eutanasiere și s-a vorbit despre „tulpini ucigașe, fabricate în laboratoarele lui Bill Gates”. 

În emisiunile vizate de CNA s-au difuzat și imagini de la un miting antirestricții, organizat chiar de Nașul TV, în timpul căruia diverse persoane, inclusiv un preot, s-au pronunțat împotriva vaccinării, testării COVID și purtării măștii de protecție. 

Redăm câteva pasaje: 

Preot: „Noi suntem din partea Bisericii și cu legile nu ne prea înțelegem noi așa bine, dar știm legile lui Dumnezeu. Acest vaccin și această pecetluire cu acesta e anormală, e un genocid uman. Deci, prin acest vaccin umple sufletele de iad, nu de rai”.

Dumitru Bălan: „80% dintre români nu s-au vaccinat, au înțeles pericolul. Lupta trebuie să continue până la capăt, noi știm ce va urma, știm că valul acesta plandemonic nu se va termina mai devreme de 2024-2025, știm că vin noile tulpini agresive, ucigașe, fabricate în laboratoarele lui Bill Gates. Normalitatea noastră nu este aceea în care 70% din români se vaccinează împotriva unui virus care are o rată a supraviețuirii de peste 99,99%”.

Radu Moraru: „Sunt dovezi la ofițeri de la serviciile secrete românești că Rafila și alții care ne îndemnau la televizor să ne vaccinăm au dat mesaje apropiaților lor să nu cumva să se vaccineze. (…) Dacă poporul român doarme și se vrea eutanasiat, vaccinat și pus să-și ucidă pruncii prin vaccinare, noi nu avem ce să facem. Scapă cine poate. Ăștia au urmărit să vândă vaccinuri false și să obțină controlul populației. Visul lor este controlul populației. (…) În maximum doi ani de la vaccinare vor muri.”

Monica Pop și Dan Puric au adus cele mai mari amenzi Antenei 3 

Câte amenzi a dat CNA în 2021 pentru mesajele antivacciniste de pe Nașul TV, Antena 3 și România TV
Dan Puric

Pentru emisiunile cu mesaje antivacciniste, Antena 3 a primit trei somații și patru amenzi, însumând 95.000 de lei (19.190 de euro).

Cele mai dure sancțiuni, de 40.000 și 30.000 de lei, au fost date pentru emisiunea „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu. Personaje principale au fost liderul AUR George Simion, medicul oftalmolog Monica Pop, avocatul Gheorghe Piperea și actorul Dan Puric. 

În emisiuni s-a vorbit despre conspirații, s-a afirmat că „se fac experimente pe copii”, că vaccinarea este „un genocid” și s-au prezentat, din surse neoficiale, date despre efectele secundare grave ale vaccinării și despre rata mare de mortalitate provocată de serurile anti-COVID. 

Redăm câteva pasaje: 

Monica Pop: „Să știți că eu am fost întotdeauna foarte pro-vaccinistă pentru vaccinurile acelea împotriva bolilor care schilodesc și ucid, dar să știți că întotdeauna vaccinul mi s-a părut un impact extrem de dur asupra unui organism”. 

Dan Puric: „Nu te joci la nivel științific pe sănătatea omului. Anunță că a murit cu tromboză, cu miocardită, cu nu mai știu ce. Există aceste cazuri. Acești oameni iresponsabili ne invită la ruleta rusească. Mie știți ce milă mi-a fost cu campania asta de vaccinare? Am avut senzația de abator național și acuma văd un abator pentru copii. Am prieteni care s-au vaccinat. Sunt categorii care vor să ajungă în Grecia, dar s-ar putea să ajungă în altă parte”.

Radiodifuzorul a facilitat neîncrederea în vaccin și o stare de teamă în rândul populației, prin afirmațiile părtinitoare, incorecte și neverificate, se arată în decizia de sancționare. 

Acuzații neprobate la adresa lui Arafat, la România TV 

Victor Ciutacu strigă după ajutor.
Victor Ciutacu

Pe subiectul pandemiei și al vaccinării, România TV a primit de la CNA cinci somații și șase amenzi, în total de 65.000 de lei (13.130 de euro). Cea mai mare sancțiune primită de post a fost de 20.000 de lei, pentru emisiunile „Punctul culminant”, a lui Victor Ciutacu, și „Newsline”, a Cristinei Șincai.

S-a vorbit în termeni alarmiști despre impunerea unui nou lockdown, despre „ce li se pregătește celor fără de vaccin” și despre „cum se încearcă forțarea vaccinării copiilor la școală”. 

S-a mai afirmat și că Raed Arafat a cerut falsificarea rezultatelor unor teste COVID-19, dar și că numărul oficial al persoanelor depistate pozitiv nu ar fi real.

CNA a mai amendat, cu câte 10.000 de lei, Realitatea Plus, Kapital TV, Estrada TV și Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei Tomisului, și cu 5.000 de lei postul de radio Gold FM. A mai dat și două somații publice postului Metropola TV, canal deţinut de Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, și câte o somație posturilor Inedit TV și PRO TV. 

Citeşte şi:

Cazul tinerilor care au violat, timp de 3 ani, mai multe copile „fiindcă merită”. Judecători: „În lipsa educației sexuale, au copiat din filme porno”

Undă verde în UE pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani. Când ar putea începe campania în România

România începe să iasă din scenariul roșu. Nouă județe au acum o rată de infectare peste 3

Urmărește-ne pe Google News
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin. O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
PARTENERI - GSP.RO
Bancul care îl scoate din sărite pe Putin. O vedetă din Rusia a îndrăznit să-l posteze pe net: „De ce nu reușește ....”
Amendă colosală pentru Kaufland România din cauza unui client. Ce lege majoră s-a încălcat
Playtech.ro
Amendă colosală pentru Kaufland România din cauza unui client. Ce lege majoră s-a încălcat
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Observatornews.ro
"Băietul matale e mort". Reacţia mamei tânărului din Vaslui, găsit îngheţat în şanţ după un pariu mortal la beţie
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
HOROSCOP
Horoscop 26 ianuarie 2022. Taurii au prins aripi și le e greu să se oprească acum și să privească aceste întreruperi ca pe o pauză
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Știrileprotv.ro
Ce s-a întâmplat în Rusia după ce Putin a trimis armata la granița cu Ucraina. Probleme uriașe
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Telekomsport
Anamaria Prodan a pus-o pe fugă pe amanta lui Reghecampf! Gigi Becali s-a implicat. "Îi era frică de mine"
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
PUBLICITATE
Beneficiile unui abonament de sănătate pentru tine și familia ta
Urmărește cel mai nou VIDEO