Putin se laudă că i-a găsit pe cei doi bărbați care i-au otrăvit pe Serghei Skripal și pe fiica lui. Spune că sunt „cetățeni”, nu „criminali”

Autoritățile din Marea Britanie au indicat recent doi bărbați, Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, care ar fi agenți ruși, vinovați de otrăvirea lui Skripal și a fiicei acestuia.

Britanicii susțin că cei doi sunt angajați ai agenției secrete ruse, GRU, și susțin că sunt suficiente dovezi care să justifice arestarea lor.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat acum că oamenii acuzați de britanici sunt doar niște cetățeni, nu niște criminali plătiți de serviciile secrete ruse.

„Știm cine sunt, i-am găsit'

„Știm cine sunt. I-am găsit. Sper că vor spune ei totul. Așa ar fi mai bine pentru toată lumea. N-a fost nimic special, nimic criminal, vă asigur. Vom vedea în viitorul apropiat', a declarat președintele rus.

Theresa May, primul ministru al Marii Britanii, a susținut că cei doi fac parte din agenția secretă GRU a Rusiei, iar otrăvirea ar fi fost aprobată la nivel înalt de autoritățile de la Moscova.

„Pe baza informațiilor adunate din investigația cazului din Salisbury și ceea ce știm despre această organizație, trebuie să ne sporim eforturile colective împotriva GRU.

O gamă largă unelte din aparatul de securitate națională va fi folosit pentru a contracara amenințarea. Atacul a fost unul bolnav și a adus patru oameni pe patul de spital, luptându-se cu viețile lor', a spus May.


Fals în lista lui Firea! Regizorul Chris Simion aduce acuzații grave primarului Capitalei: „Nu am semnat scrisoarea de sprijin, scoateți-mă de pe listă!'

Mai multe articole