Sistemul de time-sharing, oportunitatea ideală de a-ți cumpăra casă de vacanță cu doar câteva mii de euro

Cum îți iei casă de vacanță la munte prin sistemul de time-sharing?

Pentru mulți dintre noi, o casă de vacanță sau un apartament într-o locație de excepție din România sau de peste hotare nu poate fi decât un vis. Există însă o modalitate prin care acest vis poate să devină realitate. Pe scurt, achiziționarea unei proprietăți în sistem time-sharing, concept foarte popular în străinătate, dar mai puțin cunoscut în România.

Practic, o singură locuință are în acest caz mai mulți proprietari care o pot utiliza în diferite perioade ale anului. Sună interesant, nu?

În ce constă achiziționarea unei locuințe prin sistemul time-sharing

Sistemul de time-sharing presupune existența unui drept de proprietate asupra unei locuințe pe o perioadă determinată de timp dintr-un an.

Proprietarii dețin astfel o cotă—parte din dreptul de proprietate, aferentă unui anumit interval de timp. În acest fel ei au posibilitatea de a merge în vacanță, de exemplu, la munte și de a se caza într-o locuință pe care o dețin, fără a mai fi nevoiți să se preocupe de întreținerea acesteia, care pe termen lung este făcută, în general, de o firmă de administrare.

Prețurile pot varia în funcție de perioada din an dorită, de destinația aleasă și de tipul imobilului, iar la acestea se adaugă, în general, taxe de întreținere.

În cele mai multe cazuri, suma trebuie achitată integral la semnarea contractului, iar perioada în care proprietarul are acces la locuință este de o săptămână. De menționat este și faptul că locuința poate fi închiriată în perioada respectivă altor persoane sau poate fi lăsată moștenire sau donată.

Cum îți poți lua o locuință de vacanță în străinătate prin time-sharing cu doar câteva mii de euro

Conceptul de time-sharing este destul de des întâlnit în zone de interes turistic și este foarte popular în Italia, Spania, Grecia, Turcia, dar și în unele orașe din Statele Unite ale Americii, precum New York.

Cu circa 5.000 de euro poți deveni proprietarul unei locuințe din Italia, situată în apropierea lacului Trasimeno, timp de o săptămână, în fiecare an, pe viață.

Cu 7.000 de euro poți fi proprietarul unei locuințe aflate într-un complex din stațiunea Camzuva din Turcia, tot pe o perioadă de o săptămână pe an.

Unde găsești în România proprietăți pe care le poți achiziționa prin sistemul time-sharing

În România există locuințe disponibile în sistemul time-sharing pe litoral, în Mamaia Nord, și în destinații de la munte.

Un exemplu concret ar fi un apartament cu 3 camere pe care îl poți achiziționa în sistem time-sharing pentru suma de 5.000 de euro. Locuința, aflată într-o vilă cu două etaje din Poiana Brașov, se vinde pentru perioada 14.04-20.04 a fiecărui an.

Vezi AICI cum arată apartamentul pe care îl poți achiziționa în sistem de time-sharing în Poiana Brașov

Apartamentul este foarte spațios, având o suprafață utilă de 100 de mp, este mobilat și utilat complet și dispune de două grupuri sanitare. Dacă nu ar fi existat posibilitatea optării pentru sistemul de time-sharing, prețul estimativ de vânzare al acestuia ar fi fost de circa 67.000 de euro. Află mai multe detalii despre această proprietate AICI.

Mai multe articole