Ce scrie pe certificatul de deces al protestatarului mort într-un spital din Alexandria

Medicii legiști au stabilit cauza decesului protestatarului care a murit, la 9 zile de la evenimentele din Piața Victoriei, într-un spital din Alexandria.

Ilie Gâzea, de 68 de ani, a murit din cauza unei hemoragii digestive, dar şi a unor organe care au cedat. Aceasta este cauza care a fost scrisă și pe certificatul emis de medicii legiști după efectuarea autopsiei, potrivit Romania TV.

Bărbatul a murit la 9 zile după ce a participat la protestele din Piața Victoriei. Acesta a inhalat gaze lacrimogene, iar la fața locului, a solicitat ajutorul unui echipaj SMURD, după ce a început să îi curgă sânge din nas. La patru zile de la evenimentele din Piața Victoriei, bărbatului a început să-i fie rău. Duminică, acesta a murit la spitalul din Alexandria.

Conform unui comunicat dat publicităţii de Spitalul Judeţean din Alexandria, bărbatul, care a ajuns prin transfer la această unitate medicală, era în evidenţă cu afecţiuni cardiace şi digestive.

Bărbatul de 68 de ani avea „hemoragie digestivă superioară exprimată prin melenă şi sindrom anemic sever. Investigaţiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde şi a fost internat la Terapie intesivă, unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat”, au mai anunţat reprezentanţii spitalului din Alexandria.

Mai multe articole