De Ștefan Pană, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan,

”Vă mulțumim pentru semnal și obiectivitate”, a fost, astăzi de dimineață, prima reacție publică a șefului Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), Armand Popescu, după ce Libertatea a publicat probele care arată cum s-au fraudat recent examenele de pilot particular, la 18 teste.

Autoritatea a anunțat că a făcut o comisie care cercetează intern cazul. La scurtă vreme, a comunicat ziarului și faptul că “Până la finalizarea analizei interne, pentru toți cei care au promovat examenele teoretice în sesiunea 9-10 septembrie, procesul de licențiere pentru pilot PPL este suspendat”. 

Dintre cei 16 cursanți care au trecut examenul fraudat în sesiunea respectivă, doi luaseră deja licența de zbor, dar mai mulți erau în procesul de a susține examenele practice. 

Suspendarea licențierii piloților vine, din informațiile din interiorul industriei aviatice, după ce oamenii din AACR au descoperit deja azi pe imaginile camerelor de supraveghere cursanți care au copiat cu telefonul!

”Problema este aceea că, la prima vedere, rata de admitere la acest concurs profund viciat e aceeași cu cea de la alte concursuri, ceea ce e o veste foarte rea, pentru că înseamnă că e posibil ca și alte concursuri de pilot să fi fost falsificată”, a spus aceeași sursă. 

200 de piloți pe an

este cifra medie a celor care primesc licențe în România, de toate tipurile, AACR fiind singura instituție care le poate elibera

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

DNA a primit, pe 2 octombrie, cu număr de înregistrare, un denunț al trucării consursurilor, dar cel care l-a depus nu a primit nici un răspuns și nici nu a fost căutat de procurorii anticorupție. 

Într-o autoritate publică, care supraveghează securitatea zborurilor, se fraudează un examen care poate afecta vieți și pentru DNA nu pare relevant.

sursă judiciară pentru Libertatea:

Același petent care a dus mesajele la DNA a făcut o sesizare și la EASA a fost și ea sesizată pe 25 septembrie, tot fără răspuns. EASA  este Agenția Europeană de Siguranță a Aviației și are proceduri stricte cărora țările membre sunt obligate să se supună. Și Libertatea a pus ieri câteva întrebări către EASA și așteaptă răspuns.

Până în acest moment, cu excepția comunicărilor către Libertatea, Autoritatea Aeronautică nu a explicat nimic public despre caz. 

Citeşte şi:

Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot! Cursanții au făcut un grup de WhatsApp și au păcălit testele la 18 materii. Unii nu știau nici cum se oprește motorul avionului!

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă