Ce spune Codrin Ştefănescu despre presupusa tentativă de asasinat asupra lui Dragnea: „Iohannis tace suspect. Sunt două variante”

Dragnea, atac la Codrin Ștefănescu

Codrin Ştefănescu a comentat, miercuri, declaraţiile lui Liviu Dragnea referitoare la presupusa tentativă de asasinat asupra liderului PSD. Secretarul general al partidului condus de Dragnea crede că tăcerea serviciilor secrete şi a preşedintelui Klaus Iohannis pe tema tentativei de asasinat acuzată de liderul PSD Liviu Dragnea înseamnă că „fie toţi ştiau şi nu au intervenit”, fie nu ştiau şi e „la fel de grav”.

„Mă intrigă tăcerea absolut îngrozitoare a aceloraşi structuri de stat (Parchetul General, DIICOT, SPP şi STS – n.r.) care refuză până şi a ieşi în spaţiul public cu un comunicat. Această temă, eveniment, dejucat absolut întâmplător, va atrage critici internaţionale pentru că nu este uşor să afli că liderul partidului de guvernare dintr-o zonă de Est a Europei este aproape de a-şi pierde viaţa la ordinul şi la comanda unor oameni foarte importanţi care-şi văd interesele din România atinse şi-şi văd buzunarul propriu puternic afectat”, a declarat Codrin Ştefănescu, potrivit Mediafax.

Secretarul general al PSD crede că este suspect faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declaraţie până acum pe această temă.

„Declaraţia lui Liviu Dragnea de aseară necesita de urgenţă ca şefii acestor instituţii, purtătorii de cuvânt ai acestor instituţi, să iasă obligatoriu şi de urgenţă cu declaraţii publice şi pentru români dar şi pentru presa internaţională. Faptul că toţi aceştia tac, inclusiv preşedintele Iohannis tace, şi tace într-un mod suspect, atrage ideea ca există doar două posibilităţi. Fie toţi ştiau de acest fapt fabulos de grav şi nu au intervenit, fie habar nu aveau de această situaţie şi atunci lucrurile sunt la fel de grave. Încă aşteptăm inclusiv o reacţie din partea lui Iohannis”, a spus Ştefănescu.

Liviu Dragnea a oferit, miercuri, noi detalii despre presupusa tentativă de asasinat asupra sa. El a spus că amenințările la adresa sa au început la câteva zile după câștigarea alegerilor și a relatat două evenimente din care a tras concluzia că a fost ținta unei tentative de asasinat.

Reprezentanții Serviciului Român de Informații susțin că nu au primit nicio sesizare din partea președintelui Camerei Deputaților care să aibă legătură cu ”o presupusă amenințare”. De asemenea, și Parchetul General și DIICOT au precizat că nu a existat un dosar în care să fie cercetate faptele relatate de Liviu Dragnea.

Mai multe articole