De Mihai Niculescu,

Imaginile de groază și povestea criminalei au apărut într-un documentar difuzat marți seară de televiziunea ITV.

Am văzut scrisorile pe care le-a trimis bărbaților din închisoare, câștigându-le atenția cu amănunte intime din viața ei și dându-le detalii despre crimele ei” a relatat avocata criminalei, Susanna Reid.

Se pare că Joanne Dennehy nu a încetat niciodată să manipuleze bărbații” a spus avocata.

Chiar și avocatul care a reprezentat-o la bară a recunoscut că a fost vrăjit. „Cred că are o forță magnetică și cred că înțeleg de ce bărbații au căzut în mrejele ei” a spus avocatul Michael Proctor, potrivit mirror.co.uk.

Majoritatea oamenilor învinuiți de crimă sunt preocupați de situația lor. Ea nu era așa, era cooperantă, avea chiar și simțul umorului, era carismatică” a mai spus el.

Timp de zece zile, Joanne Dennehy s-a aflat într-un raid al crimelor iar poliția a declanșat o urmărire la nivel național, după ce mai multe cadavre au fost găsite în șanțurile unor localități din comitatul Cambridgeshire.

Împreună cu un complice, criminala în serie a condus mai bine de 140 de mile, înjunghiind doi bărbați care își plimbau câinii. Aceștia au supraviețuit. Alți cinci bărbați au fost găsiți însă morți.

Criminala a fost surprinsă de camerele de supraveghere, la câteva zeci de minute după unul dintre atacuri, iar imaginea femeii este aceea a unui om lipsit de orice grijă.

Filmările halucinante din secția de poliție

Avocata ei a povestit ce a observat din filmările de la dosarul crimelor, unele chiar din interiorul secției de poliție.

Imaginile sunt năucitoare. O femeie care a ucis cinci persoane și a rănit alte două, ar fi fost de așteptat să fie cel puțin îngrijorată că va fi adusă în fața justiției pentru faptele ei oribile. Niciun moment nu s-a văzut însă asta. Nu s-a văzut nici o remușcare pe chipul ei, era absolut încântată de ce a făcut. Este tulburător să vezi aceste imagini, stă pur și simplu și se joacă cu părul și flirtează cu polițiștii. Este un semn al unui comportament psihotic”

Prietena ei cea mai bună din copilărie, Vicki Greenwood, a povestit că Joanne Dennehy avea un comportament dăunător încă din adolescență, iar la 14 ani fuma și bea. „Obișnuia să-i pună pe băieții tocilari să facă diverse lucruri pentru ea, precum temele. Dacă refuzau, nu avea nici o problemă să-i pălmuiască”.

O altă colegă de-a ei a povestit că Dennehy i-a spus că ”ar fi mai bine să moară” și s-a oferit să o ajute să se sinucidă. „Pe atunci, era groaznic să fi hărțuită. Nu am putut însă să-mi iau viața” a mai spus fosta ei colegă.

Joanne Dennehy a fugit de acasă când avea 15 ani, cu iubitul ei în vârstă de 21 de ani.


Citește și: VIDEO / Învățăturile unui activist rus răpit și torturat. Interviu cu Oleg Kozlovsky, cercetător Amnesty International și activist pentru drepturile omului, răpit în Ingușetia