De Ana Hațeg,

DF-17 este o rachetă echipată cu un vehicul cu glisare hipersonică (HGV) și a fost prezentată pentru prima dată în timpul paradei militare organizată la Beijing, marți.

Este prima dată când o țară prezintă o rachetă hipersonică despre care se crede că este funcționabilă. Un astfel de proiectil are un focos aerodinamic care, spre deosebire de o rachetă balistică, zboară în atmosferă pe trasee de zbor imprevizibile la viteze mari.

Arma, care urmează să fie încorporată într-o rachetă a Armatei de Eliberare a Poporului și ar putea deveni utilizabilă încă din 2020, a fost testată pentru prima dată în noiembrie 2017, au declarat atunci surse din guvernul american.

La începutul acestui an, Agenția de Informații pentru Apărare a transmis că China este „pe punctul de a prezenta unele dintre cele mai moderne sisteme de armament din lume”.

„Această armă clarifică cu siguranță lucrurile în ceea ce privește nivelul amenințărilor pentru forțele americane din regiune”, a declarat pentru Business Insider Ian Williams, directorul adjunct al proiectului de apărare împotriva rachetelor de la Centrul de Studii Strategice și Internaționale.

Absurd în cazul Caracal! Ce le-a ascuns procurorilor polițistul Pistol în ziua în care Alexandra era căutată
Recomandări

Absurd în cazul Caracal! Ce le-a ascuns procurorilor polițistul Pistol în ziua în care Alexandra era căutată

„Este destul de clar ce vrea China să facă cu ele”, a explicat el. „Vor să poată amenința forțele dislocate de SUA în regiune, astfel încât să aibă un avantaj clar într-un conflict foarte rapid și dur, dacă se ajunge la asta”, mai spune expertul.

În aceste condiții, SUA nu numai că reevaluează abordarea în ceea ce privește apărarea împotriva rachetelor, dar în același timp încearcă să dezvolte sisteme hipersonice proprii. Însă Statele Unite par mai repede să încerce să țină pasul cu celelalte puteri decât să fie lidere în ceea ce privește această nouă tehnologie.

„În ultimul an, China a testat mai multe arme hipersonice decât am făcut noi într-un deceniu”, a spus la sfârșitul lui 2018 Michael Griffin, subsecretar de apărare pentru cercetare și inginerie. „Trebuie să remediem asta”, scrie Business Insider.

Citeşte şi:

Ne apărăm copiii | Dosarul șoferului de microbuz școlar din Dobrun acuzat că pipăia eleve a fost redeschis. Șeful Parchetului Tribunalului Olt spune că procurorul de caz a ”examinat superficial” acuzația de agresiune sexuală

Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!

Olandezul pedofil Johannes Visscher, subiectul unui documentar din 1997: „Creierul meu este o bombă”

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări