Mergi direct la conținut »
China pare că cedează în războiul comercial cu SUA. Anunțul făcut de Donald Trump
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > China pare că cedează în războiul comercial cu SUA. Anunțul făcut de Donald Trump

China pare că cedează în războiul comercial cu SUA. Anunțul făcut de Donald Trump

Schimbări majore în urma războiului comercial dintre SUA și China. Țara asiatică pare că cedează în fața americanilor. Șeful de la Casa Albă, Donald Trump, a anunțat recent că Beijingul "va reduce și va elimina" taxele vamale asupra automobilelor americane pe care le importă.

Anunțul a fost făcut duminică seara, la o zi după armistițiul convenit între Donald Trump și Xi Jinping, în războiul lor comercial. Întâlnirea dintre cei doi a avut loc la finalul summitului G20 din capitala Argentinei, Buenos Aires, scrie Agerpres.

„China a acceptat să reducă şi să elimine taxele vamale asupra maşinilor ajunse în China din Statele Unite. În prezent, aceste taxe vamale sunt de 40%”, a postat pe Twitter președintele american.

Anterior, ministrul de Externe de la Beijing a declarat că Trump și Jinping au „ajuns la un acord pentru a pune capăt aplicării de noi taxe vamale”.


CITEȘTE ȘI: Alexandru Tomescu a câștigat prin concurs dreptul de a cânta încă 5 ani la singura vioară Stradivarius de patrimoniu


 

Close
Închide
  Close