Un jurnalist de doar 28 de ani a căzut victimă atacului care a avut loc marți seară la Strasbourg. Este vorba despre Antonio Megalizzi.

Antonio Meglizzi este orginar din Calabria. S-a mutat la Trento, pentru a face parte din proiectul Europhonica, un proiect radiofonic universitar. Ulterior, Meglizzi a fost selectat pentru a face parte din prima redacție radio europeană.

Tânărul se afla la Strasbourg împreună cu colegi de-ai săi pentru a urmări ultima ședință a Parlamentului European a anului și pentru a afla cele mai noi informații despre Brexit.

Cel care a anunțat că Antonio Megalizzi se află printre persoanele rănite în atac a fost europarlamentarul Brando Benifei, care a primit informația din redacția unde lucra tânărul jurnalist.

Informațiile despre starea de sănătate a lui Antonio Megalizzi sunt contradictorii. Pe de o parte se spune că acesta s-ar afla printre răniții grav, în timp ce pe de altă parte se afirmă că acesta ar fi fost rănit ușor.

 


„Nu putem spune care este starea lui în acest moment”, a explicat Nicola Pifferi, de la postul de radio unde lucra Antonio.

În momentul atacului, Antonio era împreună cu două colege. „Sunt șocată, totul e confuz. Știu doar că eram pe stradă…”, a povestit Caterina Moser, una dintre colegele lui Antonio.

Antonio Megalizzi este logodit cu Luana Moresco.

Trei persoane au murit și alte 13 au fost rănite de un bărbat înarmat, care a pătruns în zona Târgului de Crăciun pe podul Corbeau și a deschis focul. Atacatorul încă nu a fost prins, dar a fost identificat de autorităţi și din informațiile adunate de aceștia ar fi vorba de un atentat terorist. Atacatorul este Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani.

Foto: lavocedeltrentino.it

Citește și: „Dosarele X” în Blejoi. Am fost în comuna prahoveană care pe 4 decembrie a fost cea mai poluată localitate din lume. «Nu am simțit nimic deosebit sau să se vadă ceva nor, mai deosebit. Nici miros»

 

Urmărește-ne pe Google News