Citiți etichetele de pe produsele alimentare și evitați risipa – concluziile principale ale celei de-a opta ediții a Sărbătorii Gustului (PUBLICITATE)

Prânzul sau gustările de la birou sigur iau proporţii mai puţin obişnuite mai ales în această perioadă, în care au loc, de obicei, excese alimentare. Vestea bună este că poţi corecta aceste obiceiuri în familie, prin câteva exerciţii pentru o alimentaţie sănătoasă. Aceasta a fost una dintre premisele pe baza cărora s-a organizat Sărbătoarea Gustului, eveniment cu latură educaţională, care susţine o alimentaţie sănătoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului. Tema centrala a acestei ediţii a fost educaţia pentru o alimentaţie sănătoasă şi diversificată. Practic, este nevoie să acorzi atenţie calităţii produselor alimentare, prin deprinderea reflexului de a citi etichetele şi prin lupta împotriva risipei alimentare. Evenimentul a avut loc la Şcoala Centrală din Bucureşti şi s-a adresat în principal părinţilor şi copiilor. A fost realizată, în acest scop, şi Broşura Pedagogică, lansată în cadrul festivalului Sărbătoarea Gustului, un ghid de exerciţii şi subiecte pentru o alimentaţie sănătoasă şi o atitudine eco-responsabilă, abordate într-o manieră creativă şi dinamică prin implicarea părinţilor. Se adresează unui număr de aproximativ de 200.000 elevi de clasa a III-a şi 25.000 cadre didactice din România.

Sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă

În broşură se regăsesc subiecte de actualitate cum ar fi : importanţa meselor principale, a micului dejun şi alimentaţia diversificată, precum şi înţelegerea şi deprinderea reflexului de a citi etichetele produselor alimentare.

Sărbătoarea Gustului, ediţia cu numărul VIII, îşi propune o colaborare mai puternica şi strânsă între elevi, învăţători, părinţi şi Chefi bucătari pentru o alimentaţie diversificată şi echilibrată şi dobândirea unui comportament responsabil în relaţia cu mediul înconjurător.

Mai multe articole