UPDATE 17.33: „Am fost citat in calitate de  martor, am plecat in calitate de martor. Inteleg ca e un dosar in curs, in faza de urmarire penala, despre care nu se pot da detalii”, a declarat Claudiu Manda,

Vicepreședintele Senatului a refuzat să spună dacă a fost chemat în legătură cu Tel Drum sau cu dosarul Belina.

De asemenea, președintele Comisiei de control al SRI a refuzat să răspundă dacă a fost la vânătoare sau la pescuit cu Liviu Dragnea.

Claudiu Manda a fost cel care a confirmat că a primit cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pe numele președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și a declarat că nu l-a informat pe liderul ALDE că este vizat într-un nou dosar penal.

„Este o adresă de înaintare, este un referat și sunt 73 de volume, care conțin între 200-300-150-199 de file. Această adresă a ajuns la mine. De ce a ajuns la mine și nu a ajuns la un altul dintre vicepreședinți? Răspunsul este că pe data de 6 (noiembrie – n.r.) deja stabilisem, împreună cu staff-ul de la domnul președinte Tăriceanu, că astăzi și mâine și săptămâna viitoare când domnia sa este plecat în delegație, exercitarea atribuțiilor de președinte se publică în Monitorul Oficial și era vorba despre mine, de aia a ajuns la mine”, a explicat săptămâna trecută senatorul PSD.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis că dosarul  pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către președintele Senatului a 800.000 de dolari ce reprezintă foloase necuvenite, bani care ar fi fost folosiți în campanie electorală.


Citește și: Are Simona Halep soluții, după despărțirea de Darren Cahill? „Nu poate fără antrenor”