MENIU CAUTĂ

COD GALBEN de ploi și furtuni în CENTRUL și ESTUL țării

Distribuie

După ce ieri ploile au făcut ravagii în vestul țării, meteorologii au emis o nouă atenţionare cod galben valabilă de duminică, de la ora 15.00 şi până luni, la ora 23.00, în care anunţă ploi abundente în 16 judeţe din zona centrală şi de est a ţării, în special din apropierea Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali.

Meteorologii anunţă că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile din sudul, centrul şi estul ţării unde va ploua torenţial pe suprafeţe mari. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, în nordul Munteniei, precum şi în jumătatea sudică a Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi local 30…40 l/mp şi izolat 60…70 l/mp, scrie news.ro.

În după-amiaza de duminică sunt prognozate descărcări electrice şi, izolat, intensificări de scurtă durată ale vântului sau chiar grindină.

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite în avertizarea cod galben şi că în restul Munteniei, inclusiv în municipiul Bucureşti, în Dobrogea şi în jumătatea de nord a Moldovei va ploua acumulându-se 15 până la 20 de litri pe metrul pătrat.

Citește și: Inundații în Arad, Cluj și Maramureș! Oameni salvați din mijlocul viiturii și sute de gospodării înghițite de ape FOTO

Citește mai multe despre centru, cod galben și precipitatii pe Libertatea.

Comentarii