19 Ian. 2018 17:26

Un antibiotic vital pentru polițistul tăiat cu sabia nu se găsește la noi. Ciprian Sfichi a fost ajutat de colegii săi

Distribuie

Colegii polițistului tăiat cu sabia i-au procurat un antibiotic. Dan Ciprian Sfichi, polițistul atacat cu sabia în Suceava și rănit grav în zona capului, în timpul unei descinderi în locuința unui interlop s-a recuperat miraculos. Medicii spun că bărbatul vorbește, își mișcă piciorul și mâna dreaptă și chiar vorbeau, la începutul acestei luni, de externarea sa.

„Polițistul Dan Ciprian Sfichi, în vârstă de 35 de ani, a avut o evoluție foarte favorabilă și, cel mai probabil, urmează să fie externat peste o săptămână”, preciza pe 5 ianuarie, pentru Agerpres, directorul Spitalului de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iaşi, Lucian Eva.

Dan Ciprian Sfichi a fost grav rănit, la începutul lunii trecute, după ce a fost lovit cu sabia Alexandru Huțuleac, în timpul unei percheziții în locuința bărbatului vizat într-un dosar de trafic de droguri. Din cauza loviturii puternice, polițistul a suferit răni grave la nivelul capului, de aceea medicii îi dădeau puține șanse de supraviețuire.

Bărbatul este conștient, vorbește și nu depinde de aparate. Potrivit sursei citate, el își mișcă bine partea dreaptă a corpului și a dat ușoare semne de mișcare și pe partea stângă.

Medicii spun că polițistul Ciprian Sfichi va avea nevoie de cel puţin jumătate de an de recuperare.

Doar că, la un moment dat, a avut nevoie și de un antibioatic, Linezolid, care nu se mai produce în România. Și cum nici Ministerul Sănătății sau Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în cadrul căreia est eîncadrat, nu au făcut niciun gest imediat de a procura acest medicament… colegii săi s-au mobilizat pe Facebook și au făcut apel la cunoscuți, pentru a face rost de antibioticul respectiv.

Inițiativa a dat rezultate, iar polițistul poate continua liniștit tratamentul, după ce medicii îi acordau slabe șanse de supraviețuire.

„Pentru continuarea tratamentului, colegul nostru Sfichi Ciprian are nevoie de acest antibiotic ce nu se mai produce în România.
Dacă aveți cunoștințe în străinătate, rugăm DISTRIBUIȚI!‼️
?️ Mulțumim, RESPECT! ?
UPDATE Datorită mobilizării de care sunt sincer impresionat, am găsit tratamentul necesar! Mulțumiri din partea familiei și respectele mele! Doamne-ajută tuturor!”, a scris unul dintre colegi, Bogdan Bănică, pe Facebook.

Tot colegii săi descriau, în mod șocant, fapta agresorului: 'I-a crăpat capul ca unui pepene!'.

 


CITEȘTE ȘI…

Cum va fi vremea în weekend-ul 20-21 ianuarie. Va ninge şi sâmbătă, şi duminică în mare parte din ţară, anunţă meteorologii

VIDEO | Poşta Română ia măsuri după dezvăluirile făcute de Libertatea despre haosul din depozite


 

Loading...
Comentarii