Mergi direct la conținut »
Conducerea PSD validează candidaturile pentru Congresul Extraordinar de sâmbătă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE. PSD a validat toate candidaturile pentru Congres; Andronescu, Dăncilă și Bănicioiu se luptă pentru locul doi

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Vineri, 09 martie 2018, 14:25

Conducerea PSD a validat, vineri, toate candidaturile pentru Congresul Extraordinar de sâmbătă, inclusiv cele care nu aveau susținerea unei organizații județene. Marea bătălie se va da, sâmbătă, între Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, pentru a doua funcție în partid, cea de președinte executiv.

Ad placeholder

UPDATE ora 14.00 Cine sunt candidații pentru funcția de vicepreședinte, din rândul femeilor:

 • Doina Fedorovici ( din partea regiunii Est)
 • Mirela Furtună ( regiunea Sud-Est)
 • Carmen Dan ( regiunea Muntenia)
 • Lia Olguța Vasilescu ( regiunea Sud-Vest)
 • Natalia Intotero (regiunea Sud-Vest)
 • Doina Pană (Nord-Vest)
 • Roxana Mânzatu (centru)
 • Gabriela Firea (București Ilfov)

Cine sunt candidații pentru funcția de vicepreședinte, din rândul bărbaților:

 • Gabriel Vlase ( regiunea Nord-Est)
 • Marian Oprișan ( regiunea Sud-Est)
 • Cătălin Rădulescu ( regiunea Sud)
 • Adrian Țuțuianu ( regiunea Sud)
 • Șerban Valeca ( regiunea Sud)
 • Paul Stănescu ( regiunea Sud- Vest)
 • Mihai Fifor ( regiunea Vest)
 • Gabriel Zetea ( Nord-Vest)
 • Bogdan Trif ( regiunea Centru)
 • Robert Negoiță ( București-Ilfov)

UPDATE ora 13.40 Niculae Bădălău va fi președintele Consiliului Național al PSD; Anunțul a fost făcut vineri de Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național, în care s-au validat toate candidaturile pentru funcțiile din Biroul Permanent Național, ce vor fi supuse votului Congresului Extraordinar de sâmbătă, de la Sala Palatului. În prezent, funcția de președinte al Consiliului Național este deținută de Mihai Fifor, propus tot de Liviu Dragne, după ce a fost ales lider al PSD. 

Ad placeholder
Vă amintiți scena din filmul Apollo 13? Un profesor spune cum ar arăta redeschiderea școlilor dacă deciziile ar fi luate de coordonatorii astronauților
Recomandări
Vă amintiți scena din filmul Apollo 13? Un profesor spune cum ar arăta redeschiderea școlilor dacă deciziile ar fi luate de coordonatorii astronauților
 

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a declarat vineri, după ședința CEx, că Congresul PSD de mâine va fi unul democratic.

El a precizat că nu are nicio vină că este singurul candidat pentru Regiunea de Sud-Est pentru funcția de vicepreședinte. ”Eu ce vină am, dacă pentru regiunea de Sud-Est niciun coleg nu a vrut să se înscrie. Nu înțelegeți cum funcționează PSD. PSD este un organism viu, în care oamenii vorbesc, în care oamenii discută, iar la final aceste discuții duc la soluții bune pentru ca românii să o ducă mai bine. La final, vorbim pe aceeași voce. Suntem o echipă unită. Dacă candidează 24 de oameni, evident că vom avea un Congres absolut democratic”, a spus Marian Oprișan, la finalul CExN.

Nicolae Bănicioiu a afirmat, după ședință, că are așteptări mari la Congres, după ce toate candidaturile au fost acceptate.

Ad placeholder
Un arhitect acuză Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri în zonă protejată, prin portițele deschise din lege”
Recomandări
Un arhitect acuză Cotroceniul pierdut: „S-au construit blocuri în zonă protejată, prin portițele deschise din lege”
 

”Toata lumea plânge, toată lumea care nu vrea să câştigăm noi plânge, şi vă asigur că nu vom diviza voturile. Nu candidăm pentru o funcţie. Cred că important e să prevaleze raţiunea, nu dorinţa unuia de mărire. Era bine să gândească toţi la fel, la binele partidului.”, a spus Nicolae Bănicioiu.

El a continuat. ”Am multe pe suflet. V-aş spune multe despre acest CEX şi despre congresul de mâine. Dar nu spun din respect pentru colegii mei”.

UPDATE ora 13.00 Conducerea PSD a validat toate candidaturile pentru Congres, chiar și cele care nu aveau susținerea unei organizații județene, precum cea a Ecaterinei Andronescu și a lui Nicolae Bănicioiu, sau a lui Codrin Ștefănescu.

Toate candidaturile au fost validate cu unanimitate de voturi. Candidatura lui Cătălin Rădulescu nu a primit votul unanim al conducerii, însă a fost acceptată și ea.

Ad placeholder
Replici dure între primarul PNL dintr-o comună din Dâmbovița și candidatul PSD: „Ai ridicat un cort de nunți în loc de teren de sport”. Replica
Recomandări
Replici dure între primarul PNL dintr-o comună din Dâmbovița și candidatul PSD: „Ai ridicat un cort de nunți în loc de teren de sport”. Replica
 

Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze la Congresul PSD vor fi trecuţi pe buletinele de vot, a anunţat vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Avem 24 de candidaţi, aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot”, a declarat Dragnea după Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea s-a retras din cursă, el precizând, înainte de ședință, că va face acest gest dacă va constata că, prin candidatura sa, apar tensiuni în cadrul Organizației București.

Pentru funcția de vicepreședinte pe București și-a depus candidatura Robert Negoiță, susținut de Gabriela Firea.

Dragnea: ”Să nu luăm șansa unor mari personalități de a ajunge în conducerea partidului”

UPDATE ora 11.30 ”O să încerc să îi conving pe colegi să le aprobe ( toate candidaturile depuse, nr)”, a spus Dragnea, precizând că unul dintre candidați nici măcar nu are cererea de candidatură ci un dosar gol.

Ad placeholder

UPDATE. PSD a validat toate candidaturile pentru Congres; Andronescu, Dăncilă și Bănicioiu se luptă pentru locul doi

”Dacă e cazul, aprobăm și un dosar gol”, a spus liderul PSD precizând că s-a opus atunci când colegii săi au propus ca fiecare organizație să vină cu o singură propunere de candidatură.

”Să nu luăm șansa unor mari personalități de a ajunge în conducerea partidului”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că premierul Viorica Dăncilă, alături de celelalte nouă doamne din BPN, vor aduce mai mult „echilibru şi armonie”, dacă vor fi alese în funcţie la Congresul PSD.

„Doamna Dăncilă, împreună cu celelalte nouă doamne din Biroul Permanent Naţional, sunt sigur că vor aduce mai mult echilibru şi mai multă armonie în BPN (…) Zece doamne vor fi în BPN – dacă va fi aleasă doamna Dăncilă, pe care eu o susţin, preşedinte executiv, opt vicepreşedinţi şi preşedinta la Femei”, a declarat Dragnea înainte de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Ad placeholder

Întrebat dacă are vreo îndoială că va fi aleasă Dăncilă în funcţia de preşedinte executiv al PSD, Dragnea a răspuns: „Votul e sfânt în democraţie”.

Andronescu: Nu cred că mă susține Liviu Dragnea

UPDATE. PSD a validat toate candidaturile pentru Congres; Andronescu, Dăncilă și Bănicioiu se luptă pentru locul doi

Ecaterina Andronescu a afirmat, la rândul ei, că funcția nu este foarte importantă. Întrebată dacă are susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru candidatura sa, Andronescu a răspuns: „Nu cred”.

Un alt candidat din tabăra ”Anti” Dragnea, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, că după această întrunire va face o declaraţie „absolut convingătoare şi totală” legată de situaţia în care se află partidul.

„După ce voi ieşi din CExN voi face o declaraţie absolut convingătoare şi totală legată de situaţia în care ne aflăm şi o să vă spunem exact ce avem de gând să facem la Congresul de mâine”, a precizat Ştefănescu.  El a transmis că speră ca membrii PSD să îşi aducă aminte de lucrurile bune, precum campaniile electorale, dar şi evenimentele cu caracter mai personal.

Ad placeholder

Firea: Îl susțin pe Robert Negoiță pentru funcția de vicpreședinte, are rezultate foarte bune şi ca om politic; Să îi dăm Cezarului ce-i al Cezarului”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la rândul ei, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, că îl susţine pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului din partea regiunii Bucureşti-Ilfov.

„Are rezultate foarte bune şi ca om politic, şi ca primar şi cred că trebuie să îi dăm Cezarului ce-i al Cezarului. (…) Eu îl respect şi pe el (Daniel Florea, primarul Sectorului 5 – n.r.) suntem colegi, suntem prieteni, dar mi-am exprimat punctul de vedere. De asemenea, întreaga organizaţie regională a votat în acest sens, pentru susţinerea domnului Negoiţă”, a spus ea.

Ad placeholder

Vicepreşedintele social-democraţilor Ionuţ Vulpescu a declarat, vineri, că se teme că există riscul unei crize privind proiectul de partid al PSD. „Se tot vorbeşte de un proiect de ţară pe care să-l lansăm mâine (sâmbătă – n.r.). (…) Vedem că zilele astea în spaţiul public se vorbeşte despre cine candidează, despre cine nu candidează. (…) Până la proiectul de ţară, mă tem că riscăm să avem (…) o criză în ceea ce înseamnă proiectul nostru de partid”, a spus Vulpescu, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.


Joi, la ora 16.00, a expirat termenul pentru depunerea candidaturilor celor care vor să ocupe în viitorul Biroul permanent funcțiile de președinte executiv, secretar general și 16 funcții de vicepreședinte, opt bărbați și opt femei, aleși pe regiuni.

Liviu Dragnea a anunțat deja că în Comitetul Exexcutiv Național se vor valida candidaturile înscrise în cursa internă a PSD. În cazul admiterii candidaturilor care nu sunt susținute de o organizație județeană, precum Ecaterina Andronescu, Cătălin Rădulescu, Nicolae Bănicioiu și Cătălin Rădulescu, marea confruntare va fi pentru funcția de președinte executiv, unde șansele cele mai mare le are Viorica Dăncilă, premierul României.

Ad placeholder

Viorica Dăncilă și-a depus candidatura pentru numărul doi în PSD. Liviu Dragnea, președintele PSD a anunțat la Parlament că o susține și o va vota la Congresul Extraordinar.

UPDATE. PSD a validat toate candidaturile pentru Congres; Andronescu, Dăncilă și Bănicioiu se luptă pentru locul doi

Pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Marian Neaşcu şi Codrin Ştefănescu.

Sunt semne de întrebare privind validarea candidaturilor lui Nicolae Bănicioiu, Codrin Ştefănescu, Cătălin Rădulescu şi al Ecaterinei Andronescu, aceştia neavând susţinerea unor organizaţii pentru a candida.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că este o minciună ce spun unii referitor la faptul că acest Congres este organizat pentru a primi funcţii cei care îi sunt apropiaţi lui şi pentru „a scăpa” de cei care îl critică. De asemenea, referitor la afirmaţiile unor lideri PSD care critică actuala conducere, Liviu Dragnea spune că şi ei fac parte din ea şi că „toată lumea vorbeşte peste tot, este o întrecere foarte dură în declaraţii”.

Social-democrații au decis, la începutul săptămânii, ultimele detalii ale Congresului Extraordinar de sâmbătă. Astfel, la Congres se vor alege președintele executiv al PSD, secretarul și cei 16 vicepreședinți, aleși pe regiuni, jumătate urmând a fi bărbați și jumătate femei.

Decizia a fost deja contestată de Cătălin Rădulescu, care spune că, prin interzicerea depunerii candidaturilor, la liber, mulți dintre liderii partidului vor fi dați la o parte din cadrul conducerii PSD.

Citește și: VIDEO / Stația de metrou cu pelicule cinematografice pe pereți. ”Favorit” se mută în subteran

„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
PARTENERI - GSP.RO
„În ce hal a îmbătrânit!” » Dolph Lundgren, apariție bulversantă pe plajă cu iubita cu 38 de ani mai tânără
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Anghel Iordănescu, victima lui Emi Pian. Țeapa de sute de mii de euro a clanului Duduianu. Cum s-a încheiat totul
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close