MENIU CAUTĂ

Copilul sângerează la orice atingere

Distribuie

N-o să înţelegem prea bine niciodată, probabil, de ce se întâmplă asemenea nenorociri. După cum medicina încă nu a reuşit să descifreze misterul din jurul bolii ce îl afectează şi pe Emanuel Bontaş, un băieţel de doar un an şi jumate, din Bucureşti, a cărui viaţă de până acum e ca o suferinţă continuă. Şi asta pentru că maladia cu care s-a născut, epidermoliză buloasă distrofică recesivă, se manifestă în- tr-un mod greu de imaginat pentru oamenii normali. “Este o boală fără leac, cel puţin până acum.
La orice atingere sau frecare mai dură îi apar băşici cu lichid sau cu sânge atât pe corp, cât şi în guriţă sau pe esofag. Leziunile de pe esofag pun cele mai mari probleme, din cauza rănilor el riscând să se îngusteze foarte mult. În plus, în timp, leziunile provoacă afectarea iremediabilă a membrelor inferioare, degetele tinzând să se lipească între ele”, ne-a scris tatăl micuţului, oscilând între deznădejde şi speranţă.

Cremele costă 1.000 de lei lunar

Dar asta nu înseamnă că părinţii nu fac tot ce pot ca să ocrotească, pe cât posibil, zâmbetul ce încă înfloreşte pe chipul lui Emanuel. Dar le trebuie creme, pansamente, chiar şi îmbrăcăminte specială, doar din bumbac şi care să nu aibă alte cusături sau etichete, pentru ca epiderma băieţelului să nu fie rănită de parcă un monstru cu colţi ascuţiţi ar muşca din el.
Aşa cum adaugă tatăl, e nevoie lunar de diverse tipuri depansamente, din care unele nu prea se găsesc în ţară: mepilex Lite, mepilex transfer, pehahaft, peha-crepp, tubifast, medicomp. Lor li se adaugă creme speciale, precum: gVital, Baneocin, Crystacide, Aquaphor baby. Toate costă peste 1.000 de lei lunar, un efort financiar considerabil pentru o familie al cărei venit total abia de atinge 1.500 de lei. De aceea, oricine vrea să aline suferinţa lui Emanuel şi să uşureze efortul părinţilor, poate să ajute ca zâmbetul băieţelului să nu se stingă prea curând şi mult prea nedrept.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta [email protected]

Comentarii