Mergi direct la conținut »
Ionuț, fiul pe care Dincă l-a sunat din arest, își construiește casa visurilor într-un sat din Banat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ionuț, fiul pe care Dincă l-a sunat din arest, își construiește casa visurilor într-un sat din Banat

Ionuț, fiul pe care Dincă l-a sunat din arest, își construiește casa visurilor într-un sat din Banat

La DIICOT București au fost audiați în această săptămână toți membrii familiei lui Gheorghe Dincă, mai puțin unul: fiul cel mijlociu, Ionuț Tiberiu Dincă. Libertatea i-a aflat povestea și motivul absenței lui de la audieri.

De Maria Andreș (Timișoara),

  • Imediat după declanșarea anchetei, băiatul de 37 de ani s-a dus din proprie inițiativă să dea declarații la Poliția Timișoara
  • Nu ținea legătura cu tatăl său, pe care l-a descris prietenilor ca fiind o brută, care-l bătea și-l gonea de acasă și din cauza căruia prefera să doarmă, adesea, ”prin boscheți”

Corespondență din Timiș

Ionuț are 37 de ani și a absolvit Liceul Agricol din Caracal și Universitatea de Științe Agricole din Timișoara. De 17 ani lucrează în construcții, în Italia. Nu s-a desprins de România, dimpotrivă, își construiește o casă în Covaci, un sat din comuna Sânandrei, la 12 kilometri de Timișoara.

Ionuț Tiberiu Dincă

“Acum cinci ani, a aflat de la o cunoștință că sunt terenuri la preț bun la noi și a venit aici. Pe locul pe care l-a cumpărat era o casă bătrânească. Locuiau acolo doi frați. Când unul dintre ei a murit, celălalt a hotărât să vândă tot. Ionuț a dărâmat casa și s-a apucat de una nouă”, povestește I.D., cel la care fiul lui Dincă stă în gazdă, când vine din Italia.

„Dincă îl bătea și-l gonea de acasă”

Covaciul are în jur de 900 de locuitori, trei biserici, școală, grădiniță și o pensiune. Tot mai mulți orășeni, își fac case de weekend în sat, spre iritarea localnicilor, care se plâng că nu mai știu pe cine au vecini și că se perindă prea multe mașini pe străzile lor decorate cu azalee în ghiveci.   

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”
Recomandări

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”

Casa în construcție a lui Ionuț Dincă

Pe terenul de casă, Ionuț Dincă a plătit în jur de 25.000 de euro. Dar nu a început construcția imediat. “Abia acum trei ani a pus temelia, după ce a mai strâns bani. Am lucrat și eu pentru el, cât m-a lăsat sănătatea”, precizează I.V., care e pensionar, are 66 de ani și suferă de reumatism, după ce a lucrat “41 de ani și 16 zile în frigul de la abator”.

“Ionuț nu prea vorbește”, spune localnicul, “dar, din ce ne-a povestit, am înțeles că nu ținea legătura cu părinții. Că taică-său îl bătea tare și-l gonea de-acasă. De pe la 12 ani, dormea nopțile prin boscheți. Ne zicea:

Ce bine era să fi avut părinți măcar pe sfert ca voi! Măcar pe sfert!

Ionuț Dincă

Fiul cel mijlociu al lui Dincă e căsătorit cu o basarabeancă, Lilia, care ar lucra tot în Italia, ca îngrijitoare la o bătrână.

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A ucis patru copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!
Recomandări

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A ucis patru copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

Cumnatul rănit din dragoste

Dintre frați, Ionuț ține legătura doar cu Daniela, sora lui mai mică. I-a fost și naș la cununie. De altfel, fostul soț al Danielei își construiește o casă chiar peste drum de casa lui Ionuț. Despre medicul veterinar Bălan, vecinii spun că ar fi încercat să se sinucidă, după ce fiica lui Dincă l-ar fi părăsit pentru un afacerist Italian.

La câțiva ani după despărțire, domnul Bălan refuză să discute despre căsnicia lui sau despre motivele divorțului. Supraveghează însă discret casa fostului cumnat, lângă care și-a parcat Volkswagenul. Despre Cazul Caracal are însă o părere bine articulată și ține să și-o exprime.

Îl bănuiește pe fostul socru de trafic de persoane și de complicități cu polițiștii locali: “Vă spun, ca veterinar, e greu să arzi un animal, dar un om! De ce n-au intrat polițiștii în casă, de ce au așteptat mandat la poartă? Cât de greu e să dai un mandat?”. 

Poate fi răsturnat un avantaj de 13 puncte în turul doi al alegerilor prezidențiale? Ce arată analiza a 88 de alegeri prezidențiale din Europa
Recomandări

Poate fi răsturnat un avantaj de 13 puncte în turul doi al alegerilor prezidențiale? Ce arată analiza a 88 de alegeri prezidențiale din Europa

Domnul Mircea, 56 de ani, locuiește lângă casa în construcție a lui Ionuț Dincă. Spune că băiatul vine periodic din Italia și mai lucrează câte ceva la casă: “Ultima oară, a fost săptămâna trecută, a plecat sâmbătă (n.r. – 17 august) înapoi. Era aici, abia venise în țară când a izbucnit cazul de la Caracal. A venit la mine, să se uite și el la televizor. Era foarte speriat. Ne-am sfătuit ce să facă. A vrut întâi să se ducă acolo, la Caracal, dar s-a temut, că văzuse oamenii furioși, în fața casei lui taică-său”, a spus vecinul acestuia.

Ne-am dus amândoi, cu mașina mea la Poliție, în Timișoara, și a dat declarație. A lăsat date, să știe unde să-l găsească.

vecinul lui Ionuț

„Pe Ionuț l-a sunat taică-său din arest”

Din câte știe și domnul Mircea, Ionuț nu păstra relații apropiate cu frații săi, Dan și Adrian, cărora le-ar fi împrumutat bani, pe care nu i-a mai primit înapoi. Nici cu tatăl său nu se înțelegea. Totuși, precizează vecinul, când Gheorghe Dincă a primit permisiunea, în arest, să sune un membru al familiei, a ales să îl caute pe Ionuț: “L-au sunat de la poliție, din Craiova, să îi explice lui Ionuț că așa e protocolul și că tatăl lui vrea să-i vorbească. Și Ionuț a acceptat. Nu mi-a spus ce-au vorbit”.

Ionuț Tiberiu Dincă

În curtea domnului Mircea, stau la păstrare scânduri cumpărate de Ionuț Dincă pentru casa lui. Pe poarta larg deschisă, o pisică își lasă leneș amprentele pe praful sur de șantier. Doi cai îngemănați, pe sigiliul porții, câteva tufe de trandafiri, brațele prunilor, împovărate de fructe la care nu poftește decât vântul din margine de sat.

De partea cealaltă a casei, o vecină cu părul strâns în coc spaniol își pune mâna la gură, în stil românesc și strânge buzele: “Nu mă bucur că a venit aici. Chiar dacă nu el a omorât… Tocmai pentru că a suferit mult de la taică-său, tocmai pentru că l-a bătut… Copiii crescuți de unul ca Dincă devin la fel de răi și se răzbună”.

Sau încearcă să-și facă o viață nouă, sărind peste umbra trecutului.

Close
Închide
  Close