De Andrei Crăițoiu,

Klaus Iohannis, actualul președinte al țării, candidatul PNL a obținut cel mai mare scor la votul de duminică, urmat de reprezentantul PSD, fostul premier al României, Viorica Dăncilă.

Iohannis (1,07) vs Dăncilă (7,50)

Chiar dacă Biroul Electoral Central nu a anunțat rezultatele finale ale acestor alegeri, casele de pariuri din România au publicat deja cotele pentru cel de-al doilea scrutin. Așa cum era de așteptat, ca și în primul tur, Iohannis este principalul favorit! Dacă înaintea alegerilor de duminică avea cota 1,30 ca să iasă președinte, acum bookmakerii sunt și mai siguri de succesul acestuia.

Casele de pariuri i-au dat cota 1,07 ca să o învingă pe Viorica Dăncilă. Reprezentanta PSD-ului a plecat în cursă cu o cotă de 3,50, aceeași pe care o primea și Dan Barna (reprezentantul USR-PLUS), doar că acum situația s-a schimbat radical. Bookmakerii nu-i dau nicio șansă lui Dăncilă în fața lui Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale i-au oferit acesteia o cotă de 7,50 ca să iasă președinte!

Victor Ponta a pierdut cu cota lui Klaus Iohannis de acum!

Dacă ne uităm pe cotele de pariuri de la ultimele alegeri prezidențiale din România, cele din 2014, ele spun multe! În cel de-al doilea tur pentru alegerea președintelui în 2014, Victor Ponta primea o cotă asemănătoare cu cea a lui Klaus Iohannis din acest moment. Atunci, Ponta avea cota 1,10 să devină președintele României, față de 1,07 cât primește astăzi reprezentatul PNL. Dar… a pierdut!

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

În urmă cu cinci ani, Iohannis primise cota 5,50 pentru a obține cea mai mare funcție în stat! Atunci, Ponta intrase în turul al doilea cu cel mai mare procentaj al voturilor (40,44%), în comparație cu Iohannis (30,37%). Doar că situația s-a schimbat radical în cele două săptămâni de campanie electorală, iar Klaus Iohannis ieșea președinte (54,43% din voturi), față de 45,56% cât a primit Ponta la acel moment. Era o lovitură inclusiv pentru cei care calculaseră și făcuseră cotele pentru alegeri!

Băsescu i-a luat fața lui Geoană

În 2009, Mircea Geoană a fost președinte doar pentru o noapte, dar casele de pariuri nu-l dădeau pe el favorit înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. În urmă cu 10 ani, în 2009, specialiștii în cote au mers în bătălia finală pe Traian Băsescu și i-au dat acestuia cota 1,85 pentru asigurarea celui de-al doilea mandat de președinte. Mircea Geoană primise în acel moment din partea caselor de pariuri cota 2,10!

Prezenţa la vot la alegerile de duminică a fost de 47,66%, 8.683.688 de români venind la urne, fiind cea mai slabă prezenţă în ţară la un scrutin prezidenţial. În străinătate, un număr de 650.159 de alegători şi-au exercitat dreptul de vot direct la secţiile de vot, iar alţi 25.189 au recurs la votul prin corespondenţă, numărul total fiind  675.348.

Vezi Rezultate alegeri prezidentiale 2019

Citeşte şi:

Rezultatele finale din primul tur al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis – 37,82 %, Viorica Dăncilă – 22,26%, Dan Barna – 15,02%

Rezultate pe județe: unde a câştigat Klaus Iohannis. Preşedintele, învingător în câteva fiefuri mari ale PSD

Unde a câștigat Viorica Dăncilă. PSD-ul și-a menținut supremația în zece județe

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală