Creșterea prețului călătoriei cu metroul, discutată de Viorica Dăncilă cu ministrul Transporturilor

Creșterea prețului călătoriei cu metroul, discutată de Viorica Dăncilă cu ministrul Transporturilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că se va întâlni cu Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, pentru a discuta despre majorarea prețului biletului de călătorie cu metroul.

Ministrul demisionar al Transporturilor a acuzat sindicatul condus de Ioan Rădoi că a șantajat conducerea Metrorex pentru a obține creșteri salariale. Lucian Șova a afirmat că majorările vor fi acoperite de călătorii care folosesc metroul.

Prețul călătoriei cu metroul se va mări, susține ministrul Transporturilor.

„Apreciez că a fost o activitate care ţine de artificial. Nu a existat niciun motiv de grevă. Sindicatul condus de Ioan Rădoi a şantajat administraţia companiei, practic şamtajând sutele de mii de bucureşteni care beneficiază de serviciile companiei. Conflictul de muncă a fost stins, dar cu preţul unei măriri salariale pe care o apreciez nejustificată, dar legal întruneşte condiţiile corespunzăroare. Costurile le transferăm în costurile pe care utilizatorii de metrou le vor plăti de anul viitor”, a declarat ministrul demisionar Lucian Şova, conform Mediafax.

Angajații Metrorex vor beneficia de o creștere salarială de 20 la sută, după ce administrația și sindicatul au încheiat Contractul Colectiv de Muncă 2018-2019.

„Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părţile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare”, se arată într-un comunicat Metrorex.

În luna noiembrie, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declanşat o grevă de avertisment. Ulterior, sindicaliștii au amenințat că vor declanșa o grevă generală care nu a mai avut loc.

Inițial, sindicaliștii au cerut majorări salariale de peste 40 la sută, însă, în urma negocierilor, a fost stabilită o creștere de 20 la sută.


Citește și Surse: Salariul minim va fi majorat doar pentru cei cu studii superioare, nu și pentru cei cu 15 ani vechime


Mai multe articole