Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Criza gunoaielor, rezolvată în județul Vaslui. Toate contestațiile au fost respinse

Criza gunoaielor, rezolvată în județul Vaslui. Toate contestațiile au fost respinse

Criza depozitării gunoaielor în județul Vaslui, unde firmele de salubritate transportă deșeurile menajere la 200 de kilometri la o platformă din județul Brăila, a fost rezolvată, după ce Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor (CNSC) a respins toate cele patru contestații depuse împotriva firmei câștigătoare. În aceste condiții, autoritățile vasluiene nu vor mai fi nevoite, cel puțin teoretic, să amenajeze o nouă platformă de gunoi în județ, pe lângă cea construită la Roșiești cu câteva zeci de milioane de euro.

De Theodor Istrate,

Autoritățile din județul Vaslui pot să răsufle, deocamdată, ușurate în ceea ce privește depozitarea deșeurilor menajere colectate de la populație.

După trei ani de organizare de licitații pentru desemnarea unui operator care să preia gunoiul de la platformele de colectare construite la nivelul celor patru localități urbane importante ale județului, o firmă cu experiență în domeniu a fost desemnată câștigătoare a serviciului de colectare și depozitare a deșeurilor de la populație.

În aceste condiții, cel puțin din punct de vedere teoretic, societatea care a câștigat licitația ar urma să intre în activitate în cursul anului viitor.

”Deocamdată, CNSC a respins pe fond toate cele patru contestații depuse de celelalte firme înscrise la licitație împotriva societății care a câștigat dreptul de a executa serviciile de preluare, transport și depozitare a deșeurilor menajere. Urmează să fie declarat câștigătorul licitației pe SEAP și să se semneze contractul de prestări servicii”, a declarat, marți, pentru Libertatea vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Firma care a câștigat licitația pentru serviciul de salubritate în județul Vaslui ar urma să-și înceapă activitatea în cursul anului viitor.

Astfel, este posibil ca autoritățile să nu mai realizeze viitoarea platformă de colectare a deșeurilor de la Perieni, deși se aprobase construirea acesteia într-un timp cât mai scurt, în condițiile în care firmele de salubritate de la nivelul localităților urbane nu prea mai sunt acceptate pentru depozitarea gunoaielor pe platformele din alte județe.

Citește și: Vârstnicii vor lua țeapă la pensii și tratament balnear în 2018