FOTO | Cum arată chipurile celor uciși pe care nimeni nu-i recunoaște. Prima bază de date din lume cu morți neidentificați

Poliția britanică speră să identifice peste 1.000 de cadavre, unele ale căror identități au rămas un mister chiar și după zeci de ani de la găsirea lor.

Unul a fost adus de apel într-un golf din Sussex cu doua pandantive florale de argint în jurul gâtului și unghiile de la picioare pictate cu atenție în roșu.

Altul a fost găsit într-un tufiș lângă un drum în Surrey, purtând un ceas Omax și benzi elastice înfășurate în jurul degetului mijlociu de la mâna dreaptă și la încheietura mâinii stângi.

Reziduurile descompuse ale altuia au fost găsite pe malul mării în Somerset, înfășurat într-un sac de gunoi, împreună cu un pandantiv de aur cu un verset din Coran și o pereche de pantaloni scurți.

Oricât de ciudat ar părea, asta este tot ce se știe despre aceste victime. Cine sunt, unde au locuit și, în unele cazuri, chiar cum și-au pierdut viața, rămâne un mister.

Toate aceste cadavre au fost cuprinse într-o bază de date a cazurilor de morți nerezolvate. Crearea acestei baze de date face parte dintr-un program național de încercare de identificare a morților necunoscuți apăruți din anii 50 până în prezent.

Lansat de Biroul Persoanelor Dispărute din Marea Britanie, site-ul conține imagini sumbre și caracteristici de identificare a 1029 de bărbați și femei, precum și detalii despre 105 copii care au rămas nerevendicați de familiile lor.

Fiecare persoană inclusă pe listă are o pagină pe care apare o fotografie sau o schiță care prezintă felul în care arăta și alte imagini cu obiecte personale găsite asupra lor și care ar putea fi un indiciu pentru identificarea lor.

Foto: Missing Persons


Mai multe articole