Cum cureți încălțămintea din pânză? METODA SIGURĂ de a scoate petele!

Tenișii sau adidașii din pânză sunt foarte comozi și pot fi purtați la ținutele sport, dar și la cele casual. Pe de altă parte, acest tip de încălțăminte este și la modă, arătând foarte bine în picioarele oricui. Și totuși, parcă tenișii tăi albi care îți scot în evidență bronzul impecabil nu mai sunt la fel de aspectuoși atunci când se murdăresc. Pânză este un material destul de pretențios, așa că vei avea nevoie de un truc sigur care să o curețe fără să o strice.

Află METODA SIGURĂ de a îndepărta petele de pe tenișii din pânză!

  • Pentru început, vei avea nevoie de trei obiecte pe care, le ai, cu siguranță chiar în baia ta. Este vorba despre un săpun, o periuță și o pastă de dinți. Îți va fi foarte util și un recipient cu apă călduță, la care poți renunța dacă vrei să speli încălțămintea direct în chiuvetă.

SFAT UTIL! Nu spăla tenișii cu apă fierbinte, deoarece talpa cauciucată se poate deforma din cauza unei temperaturi foarte ridicate. Cel mai indicat este să umezești pantofii, pentru început, folosind apa rece.

  • Primul pas pentru a reda albul impecabil al tenișilor tăi este să elimini excesul de murdărie folosind periuța de dinți și săpunul. Nu aplica săpunul direct pe pantofi, ci fă acest lucru folosind periuța. Cu ajutorul acesteia, ia o cantitate de săpun (umezit în prealabil), prin mișcări circulare pe suprafața acestuia. Mai apoi, începe să periezi energic suprafața din pânză a tenișilor și clătește la final sub jet de apă.
  • După ce ai îndepărtat excesul de murdărie, este momentul să faci ca pantofii tăi să fie ca noi, utilizând aceiași periuță de dinți (pe care ai clătit-o în prealabil) și repetând perierea suprafeței din pânză.
  • Mai ai încă puțin de muncă și tenișii tăi vor fi din nou impecabili! După ce i-ai curățat și cu săpun și cu pastă de dinți, e momentul să îi clătești cu apă din abundență. Verifică dacă au rămas urme de pastă de dinți întărită și insistă până ce le elimini complet. Gata, acum pantofii tăi sport sunt pregătiți să fie puși la uscat!
  • Având în vedere că pânză – mai ales cea de culoare albă – este un material ceva mai pretențios, trebuie să ții cont și de alte câteva sfaturi pentru uscarea încălțămintei confecționate din acest material. Deși ai fi tentat să îi așezi la soare, pentru a accelera procesul, recomandarea noastră este să nu o faci. Soarele prea puternic poate face ca pânza să se usuce neuniforme, favorizând apariția unor pete galbene. Cel mai indicat este să lași pantofii să se usuce în casă, la temperatura camerei, chiar dacă durează mai mult.

Știm cât de îndrăgiți sunt tenișii din pânză, ei fiind purtați de persoane de toate vârstele. Din păcate, aceștia se vor uza la un moment dat, deci va fi nevoie să îți cumperi o pereche nouă, pentru a rămâne în continuare în trend. Te invităm să descoperi mai multe modele de tenisi barbati din care poți să-ți alegi preferații!

foto: https://pixabay.com/photo/2017/06/09/18/19/sneakers-2387874_960_720

Mai multe articole