MENIU CAUTĂ
11 Dec. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Cum deschizi sticla de vin dacă nu ai la îndemână un tirbușon

Distribuie

Ai o sticlă de vin și nu dispui de un tirbușon, dar vrei să o deschizi. Noi îți arătăm trei metode inedite care te vor ajuta să savurezi vinul, fără efort. Iată cum deschizi sticla de vin fără tirbușon.

Cu o cheie tip yală

Ai nevoie de o cheie obișnuită pe care trebuie să o înfigi cât mai înclinată în dop. Trebuie să apeși foarte bine, astfel încât să pătrundă cât mai mult în dop. Pentru a nu te răni, folosește un prosop sau un șervet. Apoi, învârte cheia și simultan dopul sticlei, trăgând de cheie, puțin câte puțin, în sus. După câteva astfel de mișcări dopul ar trebui să iasă pe jumătate, după care nu îți rămâne decât să tragi cu putere de el.

Cu un șurub

Ai nevoie de un holșurub cât mai lung (cam 10 cm), o șurubelniță în cruce și un ciocan tip tesla sau un clește. Cu șurubelnița înșurubează holșurubul în dop până când mai rămân 2 cm în afară. Înfășoară gâtul sticlei cu un prosop și prinde cu tesla holșurubul înfipt în dop. Trage cu putere.
Cu un pantof

Pune sticla în pantof (să aibă talpa groasă, de cauciuc). Dacă ai alt pantof, vezi să nu aibă tocuri prea mari. Cel mai bun este pantoful sport, bărbătesc. Sticla va intra perfect în orificiul pantofului. Apoi, bate pantoful de perete, ținând bine sticla și pantoful cu ambele mâni. Sticla se va afla în poziție orizontală. Vei bate de mai multe ori. Astfel lichidul aflat sub presiune va împinge dopul. Dacă ești la picnic poți folosi trunchiul unui copac. Dacă ai piciorul mic, în loc de pantof poți îmbrăca sticla într-un prosop gros pentru a o proteja în timp ce o lovești. Pe măsură ce bați fundul sticlei dopul va ieși. Când îl poți apuca cu degetele, îl scoți printr-o mișcare circulară până iese complet.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii