Cum să îți prelungești vara: 6 activități de care te poți bucura și în septembrie

Câte veri au trecut fără să te fi bucurat cu adevărat de ele? Fără să-ți fi băut cafeaua pe terasă sau în grădină, fără să fi descoperit destinații noi, fără să faci pe turistul în orașul tău sau fără să pierzi vremea, pur și simplu?

Dacă punem la socoteală și luna septembrie, cu temperaturi plăcute sau chiar ridicate, vara nu este deloc pe sfârșite. Încă îți poți face planuri de vacanță și încă e vreme să descoperi activități pe care nu le mai poți practica odată ce toamna își intră în drepturi.

Ți-am pregătit o listă cu 6 activități pe care poate că le-ai ignorat în lunile din urmă și care îți vor prelungi vara:

Închiriază o autorulotă și călătorește prin țară.

Există servicii de închirieri autorulote în România, după cum există și trasee recomandate pentru o astfel de vacanță. Locuri de camping găsești pe Valea Doftanei, în drum spre Valea Cerbului și Cheia (Prahova), la Bușteni, în Ținutul Conacelor (Covasna) și la malul mării (Vama Veche, Plaja Corbu).

Poți fi turist în orașul tău.

Cei mai mulți români se îndreaptă acum spre munte sau se bucură de ultimele weekenduri la mare, așa că dacă alegi să vizitezi un muzeu din oraș, nu va trebui să îți aștepți rândul.

Încă nu s-a încheiat sezonul festivalurilor.

Dacă ai ratat Gărâna Jazz Festival, Electric Castle, Summer Well sau Festivalul de Film Independent Anonimul, trebuie să afli despre festivalurile care închid vara: Divan Film Festival (24 august – 1 septembrie, Craiova și Port Cultural Cetate), Bucovina Rock Castle (24-26 august, Cetatea de Scaun a Sucevei), World Experience Festival (3-9 septembrie, ARCUB și Parcul Titan, București) și Cerbul de Aur (29 august – 2 septembrie, Brașov).

Explorează.

Vara, fie ea și pe sfârșite, este sezonul experiențelor noi. Iată câteva exemple care ți-ar putea da idei: un prim tur al cetăților din România, o primă vizită (și o degustare de vin) la una dintre cramele cu tradiție, prima masă pregătită după rețete foarte vechi, boierești, sau, pentru un fumător adult, prima experiență IQOS – dispozitivul care încălzește tutunul în loc să îl ardă și care nu produce fum, scrum și miros neplăcut.

Învață un sport.

Finalul verii este un bun moment pentru a lua lecții de tenis sau de echitație.- două sporturi de weekend pe care le poți învăța mai ales la București, în Ilfov sau în Constanța.

Ia o pauză.

Chiar dacă ai revenit din vacanță, zilele încă lungi lasă loc pentru momente de pauză. Îți poți instala, în sfârșit, în grădină hamacul pe care l-ai cumpărat și pe care l-ai făcut uitat în debara.

Sursa foto: Shutterstock.com

Mai multe articole