MENIU CAUTĂ
14 Dec. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Cum scapi de cearcăne. 10 metode simple, dar cu efecte maxime

Distribuie

Cine nu are cearcăne, riduri fine sau pungi sub ochi? Fie că le-am moștenit, fie că avem diverse probleme de sănătate, sau de oboseală. Chiar și copii au cearcăne. Uneori, sunt greu de camuflat chiar și prin machiaj. Dacă vrei să ai o privire frumoasă, află cum scapi de cearcăne.

 

  1. Fă-ți masaj ocular. Masează delicat conturul ochilor cu degetul arătător, în mod regulat, dimineața și seara. Astfel vei relaxa ochii obosiți în timpul zilei. Începe masajul din colțul intern al ochiului către cel extern, terminând cu conturul superior. La sfârșit, tapotează ușor zona cu vârful degetelor pentru a stimula circulația sângelui. Este simplu și rapid de făcut.
  2. Pune-ți o lingură pe ochi. Ține-o mai întâi la frigider timp de 15 minute și apoi aplic-o pe ochi timp de 10 minute. Fă așa în fiecare dimineață și vei vedea ce repede dispar cearcănele.
  3. Hidratează. Pentru ridurile fine din jurul ochilor nu există decât o soluție- hidratarea. Mai poți aplica un masaj în jurul ochilor cu ulei de migdale dulci seara, înainte de culcare.
  4. Ia vitamina A. Este foarte importantă pentru organism, dar și pentur sănătatea ochilor. Lipsa ei provoacă uscarea conjunctivitei ochiului și umflarea pleoapelor. Pentru a evita, consumă alimente bogate în vitamina A, precum: roșii, ardei, spanac, morcovi, caise, gălbenuș, sau ia suplimente nutritive pe bază de vitamina A.
  5. Folosește cremă antihemoroizi. Pare o soluție barbară, dar este folosită de manechine și staruri de ani buni. Cere, totuși, sfatului unui medic sau farmacist să vezi ce formulă ți se potrivește din cele existente.
  6. Dormi pe spate. Este o soluție eficace care te ajută să scapi de cearcăne. Este o poziție care evită acumularea lichidului sub ochi. Dar, în timpul somnului e greu să rămâi doar în această poziție toată noaptea.
  7. Aplică pliculețe de ceai infuzat. După ce ai infuzat pliculețe de ceai negru sau de mușețel, nu le arunca! Ține-le la rece 5 minute, pe fiecare ochi, și apoi aplică-le când te scoli. Sunt magice!
  8. Folosește cuburi de gheață. Învelește-le într-un șervet curat și aplică-le pe ochii umflați. Frigul activează circulația din jurul ochilor. Ține-le 10 minute pe cearcăne și vei vedea!
  9. Aplică zaț de cafea. Chiar dacă pare ciudat, zațul de cafea aplicat rece, câteva minute pe conturul ochilor este un remediu de la bunica foarte eficace împotriva cearcănelor și a ochilor umflați.
  10. Înmoaie un disc de bumbac în lapte. Laptele era folosit și de bunicile noastre. Aplică 10 minute pe fiecare ochi un disc de bumbac înmuiat în lapte rece. La final vei avea senzația unor ochi mai puțin obosiți.

 

 

Citește mai multe despre cearcane pe Libertatea.

Comentarii