MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum te machiezi. 10 trucuri pentru rezultate surprinzătoare

Distribuie

Machiajul este o artă. Pentru a avea efectul scontat trebuie să respecți anumite reguli și să pui în aplicare trucurile folosite de specialiști. Iată cum te machiezi dacă vrei să-ți pui în valoare frumusețea și să camuflezi micile imperfecțiuni.

Dacă la început te machiai cu stângăcie și teamă, de ceva vreme ai devenit mai experimentată și ai încercat lucruri noi. Ai căpătat și încredere în tine și chiar o rutină. Dar, niciodată nu putem spune că știm tot și că deținem formula ideală. De aceea îți vom prezenta 10 trucuri utile pentru machiaj.

 

  1. Mărește efectul anticearcănului, aplicându-l sub formă de triunghi. Mai toată lumea știe că anticearcănul se aplică sub formă de semilună sub ochi. Chiar dacă această modalitate nu este greșită, e bine să știi că nu este și cea mai eficientă. Pentru a masca mai bine cearcănele aplică produsul pe care îl folosești desenând un triunghi sub ochi care coboară până unde se termină nasul. Apoi tapotează anticearcănul (nu îl întinde) și vei vedea ce bine acoperă pielea și deci, cearcănele.
  2. Aplică fondul de ten lichid cu o pensulă. Cele care se machiază știu deja că un fond de ten bine aplicat va acoperi pielea fără să o încarce. În clipa în care aplici fondul de ten cu degetele deschizi calea atragerii de impurități pe piele și riști și să îl aplici greșit. Pentru a etala fondul de ten lichid cât mai bine, fără a încărca prea tare pielea, folosește o pensulă sau un burete special de machiaj, pe care îl vei spăla cu grijă apoi. Chiar dacă îți va lua mai mult timp toată operația, vei vedea diferența.
  3. După ce te-ai dat cu ruj, trece degetul mare prin gură, de la interior la exterior pentru a înlătura surplusul care poate ajunge pe dinți.
  4. Pudrează ușor rujul de pe buze dacă vrei să reziste mai mult. Nu îți place să îți reînnoiești continuu rujul de pe buze, dar nici să nu arate impecabil. Există o soluție. După ce te-ai dat cu ruj, aplică o boare de pudră cu ajutorul unei pensule de buze, peste el. Nu exagera, însă, fiindcă vei denatura culoarea rujului. Vei vedea că va rezista mai mult pe buze.
  5. Repară un fard spart cu puțin alcool de 90 de grade. Dacă fardul tău de obraz, de buze sau pudra compactă s-au spart (le-ai scăpat sau le-ai agitat prea tare) și s-au fărâmițat, nu le arunca. Iată cum le poți remedia. Ia fardul cu pricina, puțin alcool de 90 de grade și un bețișor cu bumbac. Sparge toate părțile fardului care au rămas întregi, pentru a avea în final o pudră fină. Amestecă apoi cu două picătrui de alcool și amestecă cu bețișorul tot conținutul. Apoi pune-l în ambalajul original și lasă-l peste noapte să se usuce bine. Dimineața va fi ca nou.
  6. Nu arunca peria de la rimel după ce sa golit conținutul acestuia. Scoate peria și spal-o bine. O poți utliliza curată pentru aranjarea sprâncenelor sau pentru a înlătura surplusul de tuș de gene.
  7. Dă-te cu rimel punând o oglindă sub față. În timp ce te dai cu rimel ține o oglindă de buzunar la nivelul bărbiei. Având priveliștea de jos, vei reduce șansele de a-ți încărca prea mult genele cu rimel.
  8. Folosește puțin scotch când te dai cu eye-liner. Dacă vrei o privire de căprioară fără să fie nevoie să ai talent la desen, ia o bucată de bandă adezivă tip scotch și lipește-o în colțul ochiului pentru a te ajuta să trasezi linia de tuș. Repetă operațiunea și cu celălalt ochi.
  9. Investește întro bază de fard de pleoape. Dacă vrei ca fardul de pleoape să îți reziste până seara pe ochi, ia-ți o pudră bază pentru pleoape. Înainte de a aplica fardul întinde pe pleoape pudra. O mai poți folosi și pentru fardul de obraz, și pentru buze. Înainte a aplica pudra pe buze, dă-le cu un baton protector hidratant.
  10. Arde creionul de contur pentru al face mai onctuos. Ți-ai luat un creion de contur tip khôl, dar e mai slab decât doreai? Nu te panica! Arde puțin vârful creionului, lasă-l să se răcească și apoi îl poți folosi, și va fi mai gras.

 

 

 

Citește mai multe despre Machiaj pe Libertatea.

Comentarii