Astfel că, luni, 22 aprilie, va aduce un vânt puternic și rece dinpre nord, deci vremea se va răci accentuat. În săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2019, ANM anunță că temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Cei care vor să meargă la mare de 1 mai trebuie să știe, însă, că în regiunile din sud-estul țării valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

Pentru perioada 6 – 13 mai 2019, meteorologii spun că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului. Precipitațiile vor fi în limita normalului pentru majoritatea țării, doar în jumătatea nordică există posibilitatea unui deficit local. În cea de-a patra săptămână a intervalului, 13 – 20 mai 2019, ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și

Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte