Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Cum va fi vremea în weekendul 20-21 ianuarie. Va ninge şi sâmbătă, şi duminică în mare parte din ţară, anunţă meteorologii
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO/ Cum va fi vremea în weekendul 20-21 ianuarie. Va ninge şi sâmbătă, şi duminică în mare parte din ţară, anunţă meteorologii

VIDEO/ Cum va fi vremea în weekendul 20-21 ianuarie. Va ninge şi sâmbătă, şi duminică în mare parte din ţară, anunţă meteorologii

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în weekend, când un val de aer rece va aduce zăpadă peste mare parte din ţară, iar de luni, temperaturile vor scădea semnificativ.

„În noaptea care urmează, vor fi precipitaţii în Banat, Crişana şi Oltenia sub formă de ploaie, în Maramureş şi Transilvania va fi lapoviţă, iar în Moldova vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va continua să prezinte intensificări, în special în zonele de munte. Mâine, vor fi precipitaţii în sudul, estul şi centrul ţării, în prima parte a zilei sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi se vor transforma în ninsoare. Se va depunde strat de zăpadă în Muntenia şi Dobrogea, în medie, cuprins între 4 – 8 centimetri, iar local până la 10 centimetri”, a declarat pentru ziarul Libertatea Mirela Polifronie, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Şi duminică va fi rece şi va ninge, dar cantităţile de zăpadă nu vor fi unele însemnate, anunţă meteorologii.

„Duminică, ţara noastră va fi abordată de un ciclon mediteranean, iar precipitaţiile se vor extinde în toată ţara. Vor fi în prima parte a zilei lapoviţă şi ninsoare, vântul se va intensifica în vest şi sud-vest şi la munte, iar noaptea va fi viscol în partea de sud-est a ţării. Totuşi, vom avea o vreme mai caldă decât normalul acestei perioade”, a mai spus Mirela Polifronie.

De luni, însă, odată ce precipitaţiile vor fi tot mai reduse, temperaturile vor începe să scadă, iar minimele ar putea ajunge până la -15 grade Celsius, în depresiunile din estul Transilvaniei, iar în Dealurile Olteniei şi Munteniei şi în Moldova temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 şi -12 grade.

„În Bucureşti, în prima parte a zilei de sâmbătă va ploua, apoi precipitaţiile se vor transforma în ninsoare. Se va depune un strat de aproximativ 4-6 centimetri, deci nu poate fi vorba de ninsoare abundentă. Şi duminică este posibil să se mai înregistreze căderi de zăpadă, slabe cantitativ, iar de luni Capitala, la fel ca restul ţării, se va confrunta cu scăderea accelerată a temperaturii”, a mai anunţat meteorologul ANM.


VIDEO/Întoarcerea în țară e ultima opțiune a românilor din Diaspora. ”Pleacă din Spania, dar se duc în Nord”

Close
Închide
  Close