VIDEO | Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Ecuador. Mișcarea telurică a durat ”30 de minute bune”

Cutremur de magnitudine 7,5 în Ecuador. Mișcarea telurică a durat ''30 de minute bune"

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs vineri dimineaţă în estul Ecuadorului, în apropierea frontierei cu Peru, conform Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) şi Centrului Reţelei pentru Seisme din China (CENC).

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 132 de kilometri, într-o zonă puţin locuită, situată la 224 de kilometri est-sud-est de localitatea Ambato din Ecuador.

Cutremurul a fost resimţit intens pe o arie foarte largă în Peru şi Ecuador, până în zona de coastă a Ecuadorului. De asemenea, a fost urmat de mai multe replici, cele mai mari fiind de 6,1 grade şi 5,9 grade în zona Guayaquil.

Până în acest moment nu au fost semnalate persoane rănite grav, însă există informaţii că seismul a cauzat daune materiale semnificative în unele zone.

Conform relatărilor publicate pe site-ul Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean, un locuitor din Cuenca, Ecuador, aflat la 253 kilometri de epicentru, a declarat că seismul a fost resimţit puternic, în timp ce o altă persoană din acelaşi oraş a povestit că mişcarea telurică a durat ”30 de minute bune”.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a transmis că nu există riscul producerii unui asemenea eveniment.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”ro”><p lang=”en” dir=”ltr”>EARTHQUAKE IN ECUADOR: First images from <a href=”https://twitter.com/hashtag/Ecuador?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Ecuador</a>. <a href=”https://twitter.com/hashtag/Temblor?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Temblor</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Earthquake?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Earthquake</a> <a href=”https://t.co/0pI2XgtBI6″>pic.twitter.com/0pI2XgtBI6</a></p>&mdash; Earthquakes World (@Terremoti7) <a href=”https://twitter.com/Terremoti7/status/1098898021755117568?ref_src=twsrc%5Etfw”>22 februarie 2019</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Foto: Twitter Earthquakes World


Libertatea are corespondent special la Madrid, la Congresul socialiștilor europeni, unde Dragnea și Dăncilă vor fi prezenți. Azi și mâine, socialiştii europeni îşi prezintă viziunea pentru viitorul Europei


Mai multe articole