VIDEO Viorica Dăncilă: Salariul mediu a crescut în 2017 cu 14%, 105 miliarde de lei au intrat în economia României anul trecut- VIDEO

Inițiative inedite în Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că salariul brut a crescut în anul 2017 cu 14% și cu 11% în mediul privat, în vreme ce 105,8 miliarde de lei au intrat în economie. Dăncilă este prezentă în Parlament la ”Ora prim-ministrului”, unde dă detalii despre banii românilor.

Dacă 105 miliarde de lei au intrat în economia României, premierul a afirmat că 95 de miliarde de lei a fost valoarea adăugată în anul 2017, la care s-au mai adăugat 11 miliarde bunuri de capital, adică bani veniți din străinătate.

Din această sumă, circa jumătate au fost bani care s-au dus în consum, 19 miliarde de lei au fost investiții, iar alte 10 miliarde s-au dus în administrație, servicii publice și securitate națională.

Cu câteva minute mai devreme, deputatul PNL Raluca Turcan a afirmat că Guvernul se laudă cu creșterea salariilor, dar puterea de cumpărare a scăzut din cauza inflației de 4,72%. Turcan a cerut și demiterea Olguței Vasilescu, din cauza scăderii viramentelor la Pilonul II de pensii după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Mai multe articole