Întrebată dacă România nu ar trebui să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-șef al Parchetului European, premierul a răspuns că nu vrea să vorbească despre acest lucru întrucât fosta șefă a DNA nu are un mandat acordat de Guvern.

„După cum ştiţi, Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Dacă nu este propunerea noastră, nu vreau să vorbesc despre acest lucru. Atât timp cât nu este propunerea guvernului României. Sunt multe persoane care ajung acolo fără să aibă susţinerea guvernului României.

Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru. Noi nu am acordat această susţinere. Înseamnă că nu am dat acest mandat. Presupune Preşedinţia Consiliului UE că trebuie să fim mediatori imparţiali. Probabil când va ajunge acolo vom vedea cum votează miniştri”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef DNA pe 9 iulie 2018, de președintele Klaus Iohannis la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Ulterior, ea a fost delegată la Parchetul General, iar acum candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, aflându-se pe lista scurtă a propunerilor.


Citește și: Mandatele șefilor de Parchete, modificate prin OUG. Funcțiile nu mai pot fi ocupate prin delegare, iar avizul consultativ se mută la plenul CSM


 

Urmărește-ne pe Google News