MENIU CAUTĂ

Descoperire bizară făcută de NASA în Antarctica: Un aisberg în formă de coșciug. Specialiștii spun că a ajuns acolo pentru ”a muri”

Distribuie

Chiar dacă a trecut puțin timp de când NASA a publicat imagini cu aisbergul perfect dreptunghiular din Antarctica, specialiștii agenției americane au mai descoperit o formațiune din gheață, de data asta în forma unui coșciug.

Presa americană a botezat formațiunea drept ”Sicriul de gheață”. Este vorba despre un aisberg care a fost denumit B-15T. Acesta s-a desprins din Platforma de gheață Ross s-a format în urmă cu două decenii și a ajuns la final în apele mai calde din Atlanticul de Sud, unde „va muri”, potrivit experților NASA,.

Forma ciudată de coșciug ar fi rezultat din coliziunea cu alte formațiuni de gheață uriașe, la care s-au adăugat factori precum valurile și vânturile puternice. Specialiștii recunosc, totuși, că nu pot spune xu exactitate cum a ajuns blocul de gheață de la Polul Sud să aibă forma bizară.

Laturile perfect drepte ar fi rezultat din același fenomen care a produs faimosul aisberg dreptunghiular.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Florin Busuioc a fost adus la un spital din București cu un elicopter SMURD. Primele imagini cu actorul înainte de a fi urcat în elicopter


FOTO: NASA

Citește mai multe despre Antarctica și nasa pe Libertatea.

Comentarii