Mergi direct la conținut »
Președintele Asociației Telefonul Copilului, despre minora care a sunat să anunțe că vrea să moară. „A fost abuzată sexual în ultimii șase ani de tatăl vitreg, dar nimeni nu a crezut-o”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Președintele Asociației Telefonul Copilului, despre minora care a sunat să anunțe că vrea să moară. „A fost abuzată sexual în ultimii șase ani de tatăl vitreg, dar nimeni nu a crezut-o”

Președintele Asociației Telefonul Copilului, despre minora care a sunat să anunțe că vrea să moară. „A fost abuzată sexual în ultimii șase ani de tatăl vitreg, dar nimeni nu a crezut-o”

Cătălina Surcel, președintele Asociației Telefonul Copilului, a oferit informații detaliate în emisiunea LA FIX. despre minora de 17 ani care a sunat și a spus că vrea să moară.

Potrivit acesteia, adolescenta i-a spus psihologului care a discutat cu ea timp de o oră și jumătate că a fost abuzată sexual timp de șase ani de tatăl ei vitreg, dar nimeni nu a crezut-o, acesta fiind motivul pentru care a vrut să își pună capăt zilelor.

„Aseară în jurul orei 19, o adolescentă de 17 ani ne-a sunat în stare gravă. Luase două folii de medicamente antidepresive și băuse alcool. Ne-a spus că nu vrea să moară singură. Așadar demersul de a-și lua viața era foarte bine conturat pentru ea. Avea doar nevoie să stea de vorbă cu noi la celălalt capăt al firului”, a explicat Cătălina Surcel.

Internată la psihiatrie

Potrivit președintelui asociației, fata suferea de o dublă traumă. Pe lângă abuzul tatălui vitreg, aceasta suferea și din cauza faptului că nimeni nu a crezut în spusele ei, nici măcar psihologul sau psihiatrul cu care ea a stat de vorbă, atunci când a semnalat faptele.

Adolescenta a fost și internată într-un spital de psihiatrie, acolo unde i-au fost administrate medicamente de tipul celor pe care le-a luat înainte să sune la Telefonul Copilului.

Copila locuiește împreună cu mama ei, care era la serviciu în momentul în care ea a cerut ajutor. Psihologii au vorbit cu fata până la momentul la care polițiștii au identificat locul în care se afla și au preluat-o.

Gheorghe Dincă este mândru că este anchetat în paralel și de FBI. „Popicu” a învățat procedurile judiciare în celulă
Recomandări

Gheorghe Dincă este mândru că este anchetat în paralel și de FBI. „Popicu” a învățat procedurile judiciare în celulă

Puteam să o pierdem în orice moment, ea consumând atât de multe medicamente, medicamente foarte tari, ele își făceau deja efectul. Vă pot spune că în ultimele 20 de minute de convorbire vocea ei aproape că s-a stins, nu mai comunica, i se auzea doar răsuflarea

Cătălina Surcel, președinte al Asociației Telefonul Copilului

„Am înțeles că era la un pas de comă. Au fost două momente critice, însă, acesta, cel pe care vi l-am spus anterior, pentru că numai psihologul nostru vorbea în ultimele 20 de minute cu ea. Și un alt moment, la o oră de la inițierea apelului, când convorbirea se întrerupe automat. Psihologul a anticipat că, în zece minute urma să se întrerupă convorbirea și a pregătit copilul în acest sens, ca să știe că nu noi suntem cei care întrerupem convorbirea, ci pur și simplu din punct de vedere tehnic așa se petrec lucrurile. La câteva secunde după întrerupere, fata a revenit, deși nu știam dacă va reveni, și am stat cu ea până la momentul la care poliția a reușit să ajungă la ea. Era într-o stare critică”, a mai spus Cătălina Surucel.

Poliția a localizat apelul

Președinte asociației a mai povestit că a făcut echipă foarte bună cu poliția. O echipă cu șase ofițeri a venit în call-center, a asistat la apel și la consilierea psihologului care i-a alertat. O altă echipă s-au ocupat de localizarea apelului folosind datele din baza de date a poliției, iar agenții au mers ulterior la domiciliul fetei.

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'
Recomandări

O hackeriță pe jumătate româncă face furori în SUA: 'Pot să șterg toate voturile lui Donald Trump'

Nu e ușor să ții un copil în situația aceasta la telefon vreme de o oră și jumătate. Nu știa nimeni unde se afla. Noi nu localizăm apelurile. Poliția a localizat apelul. Nu se afla la primul domiciu care apărea în evidențele poliției, acolo se afla tatăl vitreg, dar poliția a ajuns rapid la cel de-al doilea domiciliu. Nu a vrut să răspundă la ușă, dar am sfătuit-o spunându-i că ar fi bine să accepte ajutorul nostru și ajutorul poliției.

Cătălina Surcel, președinte al Asociației Telefonul Copilului

Potrivit Cătălinei Surcel, fata se află acum în spital, unde a fost stabilizată deja. Aceasta subliniază însă că cercetările trebuie continuate.

„Pe de o parte cu privire la sesizarea ei legată de abuzul sexual din partea tatălui vitreg. Dar trebuie să știm și de ce un specialist, psiholog, psihiatru, și unul și celălat, au considerat că nu trebuie să creadă ceea ce fata comunică. Poate că nu s-ar fi ajuns aici și poate că ea nu ar fi fost acasă doar cu un tratament psihiatric. Avea nevoie de mai mult ajutor”, a încheiat Cătălin Surcel.

Close
Închide
  Close