Directorul SRI, Eduard Hellvig, audiat joi în Parlament

Președintele comisiei pentru controlul Serviciului, Claudiu Manda, a precizat, marți, că discuțiile vor viza atât bugetul instituției, cât și protocoalele semnate de SRI de-a lungul timpului, inclusiv ultimul apărut în spațiul public.

Parlamentarii mai vor să primească răspunsuri și în privința pestei porcine și a violențelor din 10 august, de la mitingul diasporei.

Întrebat despre finanțarea protestului din 10 august, Claudiu Manda a spus că ancheta ar trebui făcută de Parchetul general.

Ambasadorul României la Washington, George Maior a fost prezent, săptămâna trecută,  în Comisia parlamentară de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Relația dintre cei doi foști șefi de instituții a fost subiectul cel mai dezbătut în Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI, mai ales că Maior a confirmat cele trei întâlniri despre care a vorbit fostul şef ANI.

„Ne-a interesat să discutăm elemente care vizează activitatea SRI şi activitatea domnului George Maior când era directorul SRI. Au fost o serie de afirmaţii apărute în spaţiul public şi la comisie care îl contraziceau pe domnul Maior după prima audiere, şi am dorit să le lămurim la comisie. Domnul Horia Georgescu ne spunea că relaţia dintre cei doi a fost una apropiată, de prietenie, că au mers împreună la diferite evenimente', a mai declarat președintele comisiei parlamentare, Claudiu Manda.

Mai multe articole