De Andreea Radu,

Documentarul are premiera la Festivalul de Film de la Toronto la ora 16.00, la Scotiabank Theatre, fiind unul dintre cele 25 de filme din toată lumea
selecționate în acest an pe lista oficială a documentarelor la TIFF.

Cu două zile înainte ca filmul să ruleze în Canada, criticul de film Danielle Solzman publică o cronică în care spune despre „colectiv” că este „o adevărată mărturie a puterii jurnalismului de investigație”.

  • Danielle Solzman este din Louisville, Kentucky și este licențiată în relații publice la Northern Kentucky University, având și un masterat în comunicare media la Webster University.

„Indiferent în ce țară trăiești, libertatea presei este importantă”, scrie criticul de film în cronica publicată pe site-ul solzyatthemovies.com.

„Nu urmărim doar munca reporterilor, ci vedem răsturnarea completă a sistemului de sănătate din România. Atât victimile, cât și sursele vorbesc” .

„În timp ce se concentrează pe o tragedie, Colectiv expune adevărata putere a presei. Este posibil ca acest film să nu se afle pe radarul multor oameni. Sper ca acest lucru să se schimbe. Nu trebuie ignorat. (…) Există o libertate a presei dintr-un motiv bun. Ar trebui întotdeauna să tragem conducătorii la răspundere”, mai scrie Solzman.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

Când au loc proiecțiile documentarului „colectiv” la Toronto

  • 6 septembrie (vineri), Scotiabank Theatre
  • 8 septembrie (duminică), Jackman Hall (AGO)
  • 12 septembrie (joi), Scotiabank hall

La cea de-a 44-a ediţie a Festivalului de Film de la Toronto, care are loc între 5 şi 15 septembrie, vor fi acordate marele premiu pentru lungmetraj, premiile publicului pentru cel mai bun documentar, dar şi pentru secţiunea „Midnight Madness”, dedicată peliculelor de groază şi neconvenţionale, şi trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Citeşte şi:

Festivalul de Film de la Toronto, cel mai mare din America de Nord, este următoarea „oprire” a documentarului „Colectiv”. Filmul, inclus pe lista celor 25 de filme selecționate

Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”

Am ars cu toții la Colectiv, dar putem învia din cenușă. Un film despre marile dureri ale societății și eroii necunoscuți care încearcă să le vindece

Revista Elle Italia, despre documentarul „Colectiv”: „Un rechizitoriu puternic al instituțiilor și al corupției masive din sistemul de sănătate din România”

Imagini impresionante. Filmul despre „Colectiv”, aplaudat minute în șir la Festivalul de Film de la Veneția

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile