UPDATE. Copil bătut de un polițist local pentru că ar fi pescuit în lacul IOR. Primăria Sectorului 3 spune că a fost sesizată Comisia de Disciplină

Doi copii au fost bătuți de polițiștii locali pentru că ar fi pescuit în lacul IOR

UDPATE ora 11:17. Primăria Sectorului 3 a răspuns solicitării Libertatea și transmite că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va analiza situația și la lua măsurile care se impun.

Redăm, mai jos, comunicatul transmis de Primăria Sectorului 3:

„În legătură cu evenimentul petrecut ieri, 11 septembrie 2018, în Parcul Al.I. Cuza, pentru o corectă informare a opiniei publice Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 3 este abilitat să facă următoarele precizări:

Conducerea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 3 dezaprobă ferm orice tip de comportament violent sau agresiv. Pentru lămurirea tuturor aspectelor care țin de producerea evenimentului vă informăm că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun cu privire la faptele semnalate, în conformitate cu prevederile legale. Mai multe informații legate de acest caz vor fi făcute publice după finalizarea cercetării disciplinare”

Pe Facebook circulă o filmare în care un agent de la Poliția Locală a fost filmat în timp ce bătea un copil. Potrivit persoanei care a distribuit postarea, băiatul a primit o corecție după ce ar fi pescuit în lacul IOR. Prietenul lui, care a filmat bătaia, a fost și el bătut de polițiști.

„Ia uite ce pumn i-a dat lu’ ăsta mic în ficat. Ia uite ce pumn i-a dat omul ăsta”, a spus băiatul care a filmat bătaia.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fradu.ciorniciuc%2Fvideos%2F2015133168553012%2F&show_text=0&width=261″ width=”261″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

În imaginile publicate pe Facebook se vede cum polițistul îl lovește pe copil care începe să plângă. Cel care a publicat videoclipul este jurnalistul Radu Ciorniciuc care susține că băiatul a fost legat cu cătușele de un coș de gunoi.

„Rică și Vali – doi dintre copiii din Deltă (Văcărești, n.red.) – au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către Poliția Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR. Vom depune plângere penală împotriva instituției care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă. Dacă e cineva printre voi care ne poate consulta în legătură cu procedurile legale, vă rog să-mi trimiteți un mesaj privat. Mă gândeam că ăsta nu e un caz izolat și că așa arată realitatea pentru sute de mii de români care trăiesc în sărăcie și n-are cine să le aibă de grijă, să le ia apărarea. Doar că pumnul ăla dat de brută în copil (la secunda nouă) e, de fapt, realitatea noastră, a tuturor celor care ne încăpățânăm să mai trăim în statul ăsta devastat. Tot pumn e și ăla când te duci la instituții de stat și stai cu orele la cozi, scatoalcă e și când te infectează bacteriile în spital, când cade acoperișul școlii peste copil sau când îți iei jet paralizant de la jandarm. Niciodată n-am fost mai dezamăgit de locul în care trăiesc”, a scris el pe Facebook.

Libertatea a încercat să ia legătura și cu Poliția Locală Sector 3, pentru a obținue un punct de vedere în legătură cu acest incident. Până la această oră, instituția nu a răspuns solicitării reporterului Libertatea.

Poliția Capitalei a declarat, pentru Libertatea, că până în prezent nu există nicio plângere sau sesizare în cazul incidentului din Parcul IOR.


Citește și REPORTAJ/ Fără mâini și picioare, dar învață la o școală obișnuită. Lecția de viață a unei fetițe orfane din Vaslui


Mai multe articole