Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cei doi studenți de la Seminarul Teologic suspectați de crimă în Galați și-au recunoscut fapta! Au fost arestați preventiv

Cei doi studenți de la Seminarul Teologic suspectați de crimă în Galați și-au recunoscut fapta! Au fost arestați preventiv

Cei doi tineri cu vârstele de 18 şi de 19 ani consideraţi principalii suspecţi în uciderea unui bărbat în Galaţi, care voia să-şi apere ginerele, au fost arestaţi preventiv. Cei doi suspecţi, studenţi la Seminarul Teologic, şi-au recunoscut fapta. 

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pentru cei doi elevi de 18 şi 19 ani, de la Seminarul Teologic din Galaţi, implicaţi în cazul bărbatului de 41 ani înjunghiat mortal pe stradă, în noaptea de joi spre vineri, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi inculpaţi şi-au recunoscut fapta şi au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Unul dintre cei doi ar fi cel care i-a aplicat loviturile care i-au cauzat moartea, cuţitul lovindu-l în zona inimii pe bărbatul în vârstă de 41 de ani care a intervenit pentru a aplana un conflict, dar a căzut victimă furiei tinerilor.

Anchetatorii au stabilit că victima şi agresorii nu se cunoşteau, iar conflictul a fost unul spontan.

Victima era socrul unui tânăr care a avut o altercaţie cu agresorii şi a ieşit din curte să-şi ajute şi să-şi apere ginerele.

El a fost ucis cu lovituri de cuţit şi de bâte de agresori, iar atacul a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în zonă.

Avocatul celor doi, Julieta Popescu, a declarat că studenții se întorceau de la un banchet, atunci când a avut loc altercația. Ea a mai precizat că inculpaţii regretă fapta şi că în cazul lor se va merge pe o procedură judiciară simplificată.

„Este o stare de şoc, sunt nişte copii, nu au prevăzut acest incident, a fost un conflict spontan. S-a ajuns la această tragedie, nu este deloc plăcut, regretă, evident. A fost o abordare pe stradă. Cei doi veneau de la un banchet şi, în urma acestor discuţii, a degenerat. Putem spune că a existat şi o provocare, pentru că au fost urmăriţi de părintele unuia dintre copii cu care a existat conflictul anterior. De aici, nu a fost decât un pas la crearea acestei altercaţii între tatăl, cel care îl însoţea, şi cei doi inculpaţi.

Banchetul a aparţinut seminarului, de acolo ei au plecat spre cămin şi pe traseu a apărut această abordare din partea celor doi tineri, iar tatăl unuia dintre ei, victima, a venit pentru că băiatul său a participat la o altercaţie anterioară incidentului final. Regretă fapta.

Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele. O să mergem pe o procedură simplificată, şi-au manifestat această opţiune încă de la faza de urmărire penală. Nu au fost mai mulţi, au fost doi, celălalt, mai există un coleg, dar acesta nu are nicio participare”, a menţionat Popescu.


Citește și:

„Au omorât oameni cu bună ştiinţă”! Cazul pacientei care s-a internat pentru o operaţie banală şi a murit de pneumonie cauzată de Acinetobacter!