„De ce cuvintele de exemplu, amnistie sau graţiere reprezintă o blasfemie. Când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere, e ca şi cum am vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE şi a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte”, a spus Dragnea, în Consiliul Naţional al PSD.

„Dacă nu, nu mai ezitaţi, nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ul, PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile. Şi, ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Soroşică prin bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală până la urmă, domne inventaţi ceva, găsiţi o prevedere într-o decizie a CCR, o virgulă într-o decizie a Curţii Constituţionale, să spuneţi: aceste două acte normative, trei acte normative, cinci acte normative nu-i sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine”, a afirmat Dragnea, duminică, la Consiliul Naţional al PSD”, a spus el.

Dragnea a continuat: „Apropo, Călin, știi că ne-au mai făcut câte un dosar. Așa, de ziua Vioricăi. La mine este legat de vizita în SUA. Eu îi transmit domnului Uncheșelu, cu drag, că dacă merge pe acest fir va ajunge la un ambasador. Să vedem dacă îl poate pune în genunchi.

„Ocupați-vă odată de acest subiect pentru că justiția trebuie resetată.”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai spus că, atunci când vrea Guvernul să mai ia o măsură bună, „mai apare câte un dosar”.

„Apropo, Călin, ştii că ne-a mai făcut câte un dosar? Îţi dau o veste tristă de ziua Vioricăi. La mine este legat de vizita din America de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheşelu, îi spun cu foarte mare drag, să meargă în continuare, dar îi spun unde va ajunge – la un ambasador şi atunci să-l văd dacă-l ţin genunchii, că, dacă nu, o să aibă o mare problemă”, a susţinut Dragnea.

Dragnea le-a transmis social-democraţilor să acţioneze ca oameni de stat: „Acţionaţi ca oameni de stat, hotărâţi-vă când şi dacă şi la un moment dat o să închidem subiectul ăsta pentru că ne-am plictisit”.

„Vreau ca doi ani de zile să ne ocupăm de ce este important pentru ţară. Şi acest domeniu este foarte important, Justiţia trebuie, într-adevăr, trebuie resetată şi spun mulţi, enorm de mulţi oameni din acest sistem şi judecători şi procurori că trebuie resetată”, a completat Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News