Mergi direct la conținut »
Dragnea, despre situația din penitenciare: Ministerul Justiției să spună câți au murit în închisorile din România
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, despre situația din penitenciare: Ministerul Justiției să spună câți au murit în închisorile din România

Dragnea, despre situația din penitenciare: Ministerul Justiției să spună câți au murit în închisorile din România

Liderul PSD Liviu Dragnea, despre situația din penitenciare: imaginea României este foarte proastă, în afară, din cauza condițiilor precare. Dragnea cere Ministerului de Justiție să spună, în cât mai scurt timp, câți oameni au murit în închisorile din România. Reacția președintelui PSD vine după moartea omului de afaceri Dan Adamescu.

De Valentina Postelnicu,

”Din păcate, România, de ani de zile a primit foarte multe amenzi și foarte multe condamnări pe condițiile din penitenciare. Sunt multe documente ofiviale care arată că România este privită foarte rău din acest punct de vedere, privind condițiile inumane din penitenciare”, a spus el.

Dragnea a precizat că Ministerul Justiției trebuie să arate în foarte scurt timp câți au murit în închisorile din România.

”Poate că e bine să știm cu toții. Nu vreau să exploatez un caz grav, dar azi noapte a murit un om în penitenciar. Acel om nu a fost condamnat la moarte și nu mi se pare corect ca oamenii să moară în închisoare”, a mai spus Dragnea.

Omul de afaceri Dan Adamescu, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru dare mită, a murit în noaptea de luni spre marți într-un spital privat din Capitală.

Pentru că era sub puterea unui mandat de executare a pedepsei, cauzele morții condamnatului trebuie stabilite în urma unei necropsii care va fi făcută la IML ”Mina Minovici”. Însă, din cauza minivacanței pe care bugetarii au primit-o de la Guvern, autopsia omului de afaceri Dan Adamescu a fost amânată cu o zi.

Close
Închide
  Close